Завантаження ...

Школярі винайшли вічний олівець та блокнот, який не списується

Київські 11-класники Катя Михалко, Микита Владикін і студент Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Євген Шило 9 місяців тому почали роботу над "вічною" канцелярією під брендом NUKA. Їм вдалося створити олівець, який ніколи не закінчується і не затуплюється, і водонепроникний блокнот, який неможливо порвати і можна переписувати безкінечну кількість разів.

Київські 11-класники Катя Михалко, Микита Владикін і студент Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Євген Шило 9 місяців тому почали роботу над "вічною" канцелярією під брендом NUKA. Їм вдалося створити олівець, який ніколи не закінчується і не затуплюється, і водонепроникний блокнот, який неможливо порвати і можна переписувати безкінечну кількість разів.

Писати у блокноті можна звичайною ручкою. Коли записи вже неактуальні, їх можна стерти за допомогою звичайного антисептику для рук.

Папір блокноту виготовлений із пластику.

Другий продукт команди – вічний олівець – ніколи не затупиться і не закінчиться, адже його наконечник юні винахідники зробили із особливого сплаву металу.

Під час контакту із будь-яким папером він окислюється, за рахунок чого пише як звичайний грифельний олівець.

Крім того, його легко можна прикріпити на блокнот магнітом.

– Ми хотіли створити власний бізнес. Обрали напрям канцелярії, бо дуже любимо її.

Була ідея відкрити свій магазин, де продавали б креативні товари. Але ми не думали робити свій блокнот, хотіли лише перепродавати, – розповідає Катя.

Потім натрапили на цікаві матеріали, які зараз використовують для упаковки, але не для письма. Дізналися про їх незвичні властивості, що їх можна переписувати, та створили блокнот.

Команда придумала нову модель використання: взяла матеріали, які використовують в інших сферах, і вдосконалила їх.

– Багато людей нам допомагали: хтось консультував нас з приводу виробництва, хтось – щодо бізнес-моделі. Але сам прототип продукту – повністю наша ідея, – ділиться Микита.

Нещодавно NUKA перемогла у найбільшій IT-конференції України iForum і отримала від інвестора акселератора Biosphere StartUp Platform фінансування $ 20 тисяч на подальший розвиток бізнесу і вихід на Kickstarter.

Продаж продукції розпочнеться в кінці серпня.

Перед цим 10 лімітованих блокнотів і олівців полетять на повітряній кулі у стратосферу.

Потім комплекти канцелярії команда розіграє між своїми підписниками у Facebook і Instagram.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия