Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про заходи щодо відлову безпритульних тварин

Незважаючи на прийняті заходи стосовно безпритульних тварин (відлов та стерилізація спільно з американським благодійним фондом «За чисте майбутнє»), ситуація з безпритульними тваринами, особливо собаками, залишається напруженою: збільшилась кількість популяції безпритульних тварин у Славутичі

Незважаючи на прийняті заходи стосовно безпритульних тварин (відлов та стерилізація спільно з американським благодійним фондом «За чисте майбутнє»), ситуація з безпритульними тваринами, особливо собаками, залишається напруженою: збільшилась кількість популяції безпритульних тварин у Славутичі (місцева міграція та завезення з Зони відчуження) і, як наслідок, почастішали напади собак на людей та домашніх тварин.

У зв’язку із цим 12 липня 2018 року, у виконкомі, під головуванням заступника міського голови Шинкаренка М.Б. було проведено нараду з відповідними службами та визначено першочергові заходи щодо покращення ситуації. Наразі, у місті Славутич відсутня служба по відлову безпритульних тварин, яка б відповідала вимогам чинного законодавства (Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження») та підприємства, які бажали б зайнятися відловом безпритульних тварин.

З метою вирішення цього питання проведена робота по підписанню договорів на відлов безпритульних собак з підприємством міста Києва. Найближчим часом ця служба повинна провести роботу по відлову безпритульних тварин у нашому місті.

Також очікується відкриття притулку для безпритульних собак у м. Чернігові. Це дасть можливість на договірних засадах перевезти на утримання тварин, які перебувають на карантинному майданчику у Славутичі (наразі це 54 собаки – майданчик заповнений на 100%). Крім того є попереднє підтвердження щодо можливого грантового фінансування будівництва сучасного притулку у Славутичі за кошти західних партнерів.

Сподіваємося на скоріше вирішення даної ситуації.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: