Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Україні відмінили жовтий сигнал світлофора. Що це означає

Жовтий сигнал світлофора почали скасовувати в Україні з понеділка, 11 червня. Так, в нічний час на магістральних вулицях міста світлофора не будуть перемикати в "черговий режим". Першою випробує нововведення Вінниця.

Жовтий сигнал світлофора почали скасовувати в Україні з понеділка, 11 червня. Так, в нічний час на магістральних вулицях міста світлофора не будуть перемикати в "черговий режим". Першою випробує нововведення Вінниця.

Скасування "нічного режиму", коли рух на перехрестях, обладнаних світлофорами, переходить з регульованого на нерегульований, повинна сприяти дорожній безпеці.

Такий крок повинен виключити "нічні гонки" і дати більше безпеки пішоходам, які зможуть переходити дорогу по сигналу світлофора, а не сподіваючись на уважність водіїв і дотримання ними Правил дорожнього руху.

Відзначимо, в квітні 2008 року Кабінет міністрів запропонував скасувати в Україні жовтий сигнал світлофора після ряду резонансних смертельних аварій. Пізніше стало відомо, що Міністерство інфраструктури поки не має наміру забороняти жовтий сигнал світлофора, а профільним відомствам доручили вивчити і опрацювати можливість такого рішення.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: