Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич втретє долучився до Європейського тижня сталої енергії

Цього року Славутич втретє долучився до Європейського тижня сталої енергії (EUSEF) та 04-10 червня 2018 року було оголошено Днями сталої енергії у м. Славутичі. В рамках Програми заходів до Днів сталої енергії у м. Славутичі відбулася низка подій, організаторами яких виступили департамент стратегічного розвитку ...

Цього року Славутич втретє долучився до Європейського тижня сталої енергії (EUSEF) та 04-10 червня 2018 року було оголошено Днями сталої енергії у м. Славутичі.

В рамках Програми заходів до Днів сталої енергії у м. Славутичі відбулася низка подій, організаторами яких виступили департамент стратегічного розвитку та підтримки підприємництва та департамент енергоменеджменту КП «Агентство регіонального розвитку» за підтримки Славутицької міської ради, відділу молоді та спорту, відділу культури, національностей та релігій, управління освіти і науки. Спонсором тематичних подарунків виступило ТОВ «Екоенергогенерація».

Особливу подяку в організації та проведенні тематичних подій Днів сталої енергії у м. Славутич КП «Агентство регіонального розвитку» висловлює колективам: #RiderX, Організація молоді ППО ЧАЕС та #ПДМТВ.

30 травня – 07 червня тривало онлайн-анкетування серед славутичан «Ставлення громадськості до питань енергоефективності та енергозаощадження». Результати було презентовано під час Відкриття Днів сталої енергії в Офісі підтримки громадських ініціатив.
Протягом тижня на LED-екрані КЗ «Кіноконцертний комплекс» демонструвалися відео-ролики на тему енергоефективності.

04 червня – колектив КП «Агентство регіонального розвитку» підтримав ініціативу проведення Зеленого дня, зменшив обсяг використання канцелярського паперу з метою збереження природних ресурсів. Також колектив продемонстрував свою підтримку новому заходу, дотримавшись дрескоду зелених відтінків.

06 червня – педагоги ЗОШ № 4 організували та провели для школярів конкурс малюнків на асфальті «Енергозбереження – твоє безпечне майбутнє».

07 червня в Офісі підтримки громадських ініціатив відбулося урочисте відкриття Днів сталої енергії у м. Славутичі за участі представників Славутицької міської ради, КП «Агентство регіонального розвитку», КП «Управління житлово-комунального господарства», КП «Житлово-комунальний центр», банківських установ м. Славутича представники ОСББ Бакинського та Київського кварталів. Особливим гостем на заході став голова Михайло-Коцюбинської об’єднаної територіальної громади Микола Завальний.

08 червня протягом дня працівники департаменту енергоменеджменту КП «Агентство регіонального розвитку» провели чотири екскурсії для учасників літніх пришкільних таборів до ЗОШ №2 та ДНЗ №1 «Калинка» - 2-х демонстраційних об’єктів «Пілотного проекту з реалізації Плану сталого енергетичного розвитку м. Славутич до 2020 року – здійснення термомодернізації 2-х муніципальних об’єктів бюджетної сфери».

Ввечері цього ж дня відбувся перший для Славутича Нічний велопробіг від клубу «Rider X». Аби привернути увагу до здорового способу життя, а головне - популяризації екологічно чистого виду транспорту – велосипеду, вулицями міста проїхала колона за участі 19 водіїв двоколісного транспорту.

09 червня, у суботу на подвір’ї КЗ «ККК» міський методичний центр управління освіти і науки урочисто провів нагородження переможців загальноміських конкурсів екологічного спрямування «Краща програма факультативу (гуртка) з енергозбереження», «Чарівний дивосвіт рослин нашого двору», «Екологічна стежина», «Збережи ялинку».

Під час нагородження проходив конкурс дитячих малюнків на асфальті з теми енергоефективності та енергозаощадження. Маленькі учасники конкурсу мали змогу ознайомитися із тематичною виставкою малюнків від вихованців-переможців Дитячої школи мистецтв та перейняти їх досвід.

Після урочистого нагородження переможців у конкурсах було розпочато еко-квест «Енергія» з питаннями про енергоефективність та енергозбереження, завданнями та цікавими локаціями нашого міста, в якому взяли участь 4 команди з 14 осіб, серед них діти та дорослі.

Ввечері того ж дня у просторі EnLight відбувся концерт живої музики, для славутичан виступили талановиті музиканти Сергій Рабчевський та Георгій Власов.

Тиждень сталої енергії у Славутичі відбувся! Дякуємо усім, хто приєднався до цієї європейської ініціативи.

Олена Вялько, начальник департаменту стратегічного розвитку і підтримки підприємництва КП "Агентство регіонального розвитку"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: