Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Українець намалював хаос і виграв міжнародний конкурс

Студент Вінницького національного технічного університету 18-річний Сергій Сорока переміг у Міжнародному конкурсі "Цифровий вітер-2018". Його графічна картина із зображенням хаосу здобула перше місце. У конкурсі взяли участь студенти з Росії, Білорусі, Казахстану, Чехії, Індії, Естонії, Пакистану, Німеччини, Сербії...

Студент Вінницького національного технічного університету 18-річний Сергій Сорока переміг у Міжнародному конкурсі "Цифровий вітер-2018". Його графічна картина із зображенням хаосу здобула перше місце.

"Вирішив, що саме жінка може створити із хаосу новий світ. Саме таку ідею і втілив у своїй цифровій картині. Цю роботу залишив без назви. Вирішив, що це спростить вкладений у неї зміст і символи", - сказав Gazeta.ua Сергій Сорока.

У конкурсі взяли участь студенти з Росії, Білорусі, Казахстану, Чехії, Індії, Естонії, Пакистану, Німеччини, Сербії, Фінляндії, В'єтнаму, Китаю, Словенії і України.

Загалом було зареєстровано 5106 робіт з двохсот двадцяти міст світу. У фінал вийшли 175 робіт.

"Наші студенти стали найкращими. Це символічна перемога, бо на конкурсі головують члени жюрі з Росії. З початком війни для нас таке міжнародне визнання особливо важливе", - розповіла доцент кафедри програмного забезпечення ВНТУ Вікторія Войтко.

"Цифровий вітер-2018" проводився по 10 заочним номінаціями.

Переможцями конкурсу в номінації "Двовимірна статична графіка" (вікова категорія 18-25 років) стали студенти ВНТУ з кафедри програмного забезпечення факультету інформаційних технологій та комп'ютерної інженерії.

1 місце здобув Сергій Сорока, а 2 місце посіла Наталія Копитко.

Переможці відмовилися їхати в Росію на церемонію нагородження і вручення подарунків.

За словами студентів, вони воюють з Росією на освітньо-науковому фронті.

"Я не потребую подарунків від ворога. Просто приємно показати Росії, що Україна краща", - пояснив Сергій Сорока.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: