Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицькій Дитячій школі мистецтв виповнюється 30 років.

Славутицькій Дитячій школі мистецтв виповнюється 30 років. В її стінах збагатили свій духовний розвиток тисячі юних славутчан. В затишній атмосфері, створеній натхненням багатьох людей, формується культурна освіченість, естетичний смак та практичні навички, відчуття прекрасного.


Славутицькій Дитячій школі мистецтв виповнюється 30 років. 

В її стінах збагатили свій духовний розвиток тисячі юних славутчан. В затишній атмосфері, створеній натхненням багатьох людей, формується культурна освіченість, естетичний смак та практичні навички, відчуття прекрасного. Могутнім засобом в цьому було, є і залишається мистецтво. Воно вводить дітей в світ чарівного, збагачує внутрішньо і духовно, виховує культуру почуттів.

Викладачі ДШМ – це наставники та добрі друзі, які допомагають своїм вихованцям розвивати творче образне мислення, стати цілеспрямованими, впевненими у собі, вміючи ми реалізувати свій творчий потенціал в будь-якій професійній діяльності в майбутньому.

Своїм магічним впливом школа мистецтв привчає бачити, чути і розуміти прекрасне навколо себе, естетично насолоджуватися знайомством з мистецтвом різних народів та великих митців світу.

1988 рік – 1 червня м.Славутичу виповнився 1 рік!
Міськвиконком прийняв рішення про відкриття у місті Дитячої школи мистецтв.


Перший директор – Скрипка Василь Іванович, невтомний, творчо мислячий організатор та досвідчений завуч Анькова Надія Павлівна почали роботу по формуванню педагогічного і учнівського колективів на музичне, хорове, хореографічне та художнє відділення.

30 років тому викладачі музичного відділення тільки – но відкритої школи мистецтв прийняли дітей у класи фортепіано, скрипки, баяну і акордеону. А тепер у школі, крім названих вище інструментів, навчають грі на віолончелі, бандурі, сопілці, домрі, флейті, кларнеті, саксофоні на ударних інструментах, гітарі, бас-гітарі. Цілий оркестр! І не один.

На сьогодні в школі працюють два оркестри – естрадний та народних інструментів, а також 8 інструментальних ансамблів, 2 вокальних ансамблі, театральний, 2 хорових та 3 хореографічних  колективи.  Чотири колективи мають почесне звання "зразковий колектив".
Додало напруги перед ювілейним концертом і те, що в цей день колективи підтверджували звання перед атестаційною комісією з Обласного Центру народної творчості. 

Невід*ємною частиною школи є театральне та образотворче відділення. 
На театральному відділенні плідно працює зразковий колектив "Імпровізація", який завойовує своєю творчістю глядацькі симпатії в місті та призові місця на конкурсах різних рівнів. 

Творчі роботи учнів та викладачів образотворчого відділення постійно експонуються на виставках в першому та другому корпусах школи та  у вітрині другого корпусу, де славутичани можуть переглянути їх не заходячи в школу.
Викладачі і учні приймають участь в міських тематичних виставках, акціях.

Учні всіх відділень та відділів щорічно приймають участіь в шкільних, обласних, Регіональних, Всеукраїнських і навіть Міжнародних конкурсах та фестивалях.
Про це красномовно свідчать призові дипломи учнів та подяки журі викладачам за високопрофесійну підготовку лауреатів конкурсу.

Протягом всіх років юні артисти приймають участь у всіх шкільних, міських концертах, у всіх Міжнародних фестивалях «Золота осінь Славутича» і завжди мали успіх у вдячних глядачів.

Завітайте до школи мистецтв і ви в цьому переконаєтесь!
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: