Завантаження ...

Година пам'яті «Чорнобильський вітер по душах мете»

ЗБІЦ запропонував дев’ятикласникам екскурсію в музей, де вони з цікавістю прослухали хронологію тієї сумної події, роздивилися макети та фотографії, які так дбайливо, на протязі багатьох років були зібрані небайдужими людьми і зберігаються в нашому краєзнавчому музеї.

 
Найсумніший день у Славутичі − день пам’яті аварії на ЧАЕС. 
Щороку в ніч на 26 квітня проходить панахида, в процесі якої ми згадуємо імена тих, хто героїчно боровся з енергією, котра вийшла з-під контролю, і хто віддав своє життя в ім’я порятунку всіх нас.

ЗБІЦ запропонував дев’ятикласникам екскурсію в музей, де вони з цікавістю прослухали хронологію тієї сумної події, роздивилися макети та фотографії, які так дбайливо, на протязі багатьох років були зібрані небайдужими людьми і нині зберігаються в нашому краєзнавчому музеї.

Учні два роки тому вже були тут, тому багато з них показали свої знання тих чи інших подій. Тим цікавіше була для них екскурсія, тому що вони вже могли згадати деякі факти того часу і поділитися ними з однолітками.

Школярі уважно слухали хронологію тих подій і розглядали фотографії та експонати. Звичайно, відвідувачі не могли повністю відчути той біль, який до цих пір переповнює серця людей старшого покоління, тих, хто був свідком тієї страшної трагедії. Але старшокласники розуміли, наскільки глибоко проникло це почуття в наші серця, і тому вони вшанували героїв хвилиною мовчання.

Хочеться подякувати співробітникам музею за те, що вони не дають нам забути той страшний день, який повністю змінив життя багатьох українців і забрав життя щонайменше декілька сотень людей.

Пам’ять про трагедію Чорнобиля назавжди залишиться незагоєною, кривавою раною в наших душах. І дуже важливо, щоби підростаюче покоління пам’ятало подвиг людей, які так хотіли жити, але без зайвих вагань, не замислюючись про наслідки особисто для них, пішли на смерть, щоб ліквідувати небезпечні наслідки аварії. Їх імена назавжди залишаться в нашій пам’яті!

Ми вдячні їм за подароване нам життя!


Ольга КРОПТА,
завідувачка сектором клубної роботи ЗБІЦу

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия