Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі відбулася попереджувальна акція протесту атомників

Мітингом атомники вимагають від керівництва держави звернути увагу на критичний стан галузі. Загалом подібні акції пройшли у восьми містах України: Кропивницькому, Чорнобилі, Жовтих водах, Южноукраїнську, Нетішині, Вараші, Енергодарі. 12 квітня, на Центральній площі міста зібралися...

 

Мітингом атомники вимагають від керівництва держави звернути увагу на критичний стан галузі. Загалом подібні акції пройшли у восьми містах України: Кропивницькому, Чорнобилі, Жовтих водах, Южноукраїнську, Нетішині, Вараші, Енергодарі.

12 квітня, на Центральній площі міста зібралися представники трудових колективів ДСП «ЧАЕС» И ОП «АРС».

Статистика останніх років показує, що атомна генерація покриває понад 55% потреб країни в електроенергії, а в найбільш напружені періоди її частка у загальному енергобалансі сягала 68%”. В країні для атомних електростанцій встановлений найнижчий тариф у світі.

Уранова галузь також потребує підтримки з боку держави. Потребують вирішення деякі питання і на законодавчому рівні. Наприклад, зменшення розміру відрахувань частини чистого прибутку підприємства, що дало б можливість фінансувати розвиток власних виробничих потужностей.

Серед інших вимог до влади, виголошених під час акції, також є прийняття Програми розвитку атомно-промислового комплексу України. Протестувальники прийняли резолюцію та дали місячний термін, аби влада відреагувала на їх вимоги. Якщо цього не станеться, то протестувальники поїдуть кількатисячним мітингом до Києва.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: