Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Фестиваль кіно та урбаністики «86» оголосив тему 2018 року

«Щось невловиме / Something in the Air» – так куратори сформулювали тему цьогорічного фестивалю. У 2018 подія відбудеться у Славутичі у п’ятий раз і триватиме з 9 по 13 травня. «Це тема-повстання проти буквалізму, однозначності, грубості, сили, – говорить співзасновниця і креативна...

 

«Щось невловиме / Something in the Air» – так куратори сформулювали тему цьогорічного фестивалю. У 2018 подія відбудеться у Славутичі у п’ятий раз і триватиме з 9 по 13 травня.


«Це тема-повстання проти буквалізму, однозначності, грубості, сили, – говорить співзасновниця і креативна директорка фестивалю Надія Парфан. – Ми живемо в час, коли медіа, виробничі відносини і навіть особисте життя повсякчас змушують нас до миттєвої реакції і механічного спрощення складних речей. Наша цьогорічна тема – про те, що неможливо висловити і схопити. Тут криється цінне, важливе, може навіть найважливіше в житті. Рум’янець, що раптом проступає на щоці співрозмовника. “Є контакт”. Коли вперше в житті бачиш людину і звідкись розумієш, що вона “своя”. Це про інтуїцію. Про те, що найцікавіші загадки світу ще не розгадані – хай би що писали австралійські вчені. Про сонце, яке сідає в океан і за 10 хвилин встигає показати тобі абсолютний колористичний стриптиз, всі відтінки рожевого, синього, фіолетового – і ще дуже багато відтінків. А потім вмить зникає. Було це чи не було?»


Програма цього року включає кіно (Міжнародний Шоукейс, конкурси «Пальма Півночі» та MyStreetFilmsUkraine, Ретроспектива, а також Конкурс фестивальних трейлерів 86 Trailer Award), урбаністику (Резиденція, Майстерня і Дитяча школа) та музику.


У Міжнародному шоукейсі глядачі побачать півтора десятка стрічок, серед яких «Виклик» (The Challenge) італійського режисера Юрі Анкарані, номінований на «Золотого леопарда» і нагороджений Спеціальним призом журі на кінофестивалі у Локарно, «Смак цементу» (Taste of Cement) Зіада Кальтума з Сирії, що отримав номінацію на Приз Європейської кіноакадемії за найкращий документальний фільм, а також картину «Стіна» (Wall) Моран Іферґан, яка стала найкращим ізраїльським фільмом року на національному фестивалі DocAviv.


Повну програму 5-го фестивалю «86» буде оголошено на початку квітня.


До кінця березня триває краудфандингова кампанія «86» на Спільнокошті. Підтримуючи фестиваль, доброчинці можуть обрати подарунки, серед яких – абонементи, фірмові сувеніри та ексклюзивні подарунки від команди. Зібрані гроші покриють частину прав на програму, приїзд спеціальних гостей, переклад і субтитрування фільмів.


Фестиваль відбувається за підтримки: Славутицької міської ради, National Endowment for Democracy, Plivka, Visegrad Fund, Current Time, ElektrizitätsWerke Schönau


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: