Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Завершено черговий важливий етап в будівництві НБК

Відповідно до затвердженого проекту НБК в місцях приляганнях східної торцевої стіни Арки до існуючих конструкцій блоку В головного корпусу другої черги ЧАЕС встановлюється герметична мембрана. Мембрана служить розділювальним бар'єром між зовнішнім середовищем і внутрішнім...

 
Відповідно до затвердженого проекту НБК в місцях приляганнях східної торцевої стіни Арки до існуючих конструкцій блоку В головного корпусу другої черги ЧАЕС встановлюється герметична мембрана. Мембрана служить розділювальним бар'єром між зовнішнім середовищем і внутрішнім радіоактивно забрудненим простором. Кріплення мембрани на конструкції блоку В здійснюється за допомогою спеціальних металевих анкерів герметизації.

З метою встановлення анкерів герметизації раніше були виконані підготовчі роботи з видалення сторонніх предметів і, частково, післяаварійного шару бетону для забезпечення рівної основи під анкери.

Для закріплення анкерів в проектному положенні в перекритті блоку В на відм. +75.58, +72,10, +67,66 в серпні 2017 року було розпочато складні роботи з свердління отворів під кріпильні деталі анкерів.

У березні поточного року ці роботи були завершені. Всього виконано 60 отворів діаметром 400 мм з товщиною свердління плит перекриття від 600 мм до 900 мм.

Як зазначив головний інженер проекту ПЗУ Володимир Каштанов, в процесі виконання робіт із свердління отворів виникли певні труднощі, пов'язані з високими рівнями радіації в зонах виробництва робіт, великою насиченістю бетонних перекриттів арматурою, металом, наявністю високоактивних включень, що призвело до додаткових трудовитрат і дозовитрат. Завершення цих робіт стало одним з ключових етапів критичного шляху проекту.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: