Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Перевірятимуть без попередження: влада підготувала українцям новий “сюрприз”

Кабмін запропонував Верховній Раді зняти обмеження на проведення Державною службою з праці перевірок дотримання законодавства про працю підприємствами. Про це стало відомо із законопроекту №8045, який зареєстрований на сайті парламенту 15 лютого.

 
Кабмін запропонував Верховній Раді зняти обмеження на проведення Державною службою з праці перевірок дотримання законодавства про працю підприємствами

Про це стало відомо із законопроекту №8045, який зареєстрований на сайті парламенту 15 лютого.

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що в результаті змін в закон “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” від 3 листопада 2016 контролюючі органи втратили право безперешкодної інспекції підприємств, їх зобов’язали завчасно попереджати про відвідування підприємств і проводити інспекцію в присутності керівництва підприємства.

Мета прийняття законопроекту – відновлення повноцінного державного нагляду, в тому числі гірського і контролю за дотриманням законодавства про працю, зайнятість населення, охорони праці, гігієни праці.

Також зазначається, що ефективність нагляду Держпраці може бути забезпечена його раптовістю, можливістю в разі загрози здоров’ю або життю людини зупинити виконання робіт, експлуатації обладнання підвищеної небезпеки.

Як повідомляла Politeka, кількість українців, які вважають, що економічний стан країни різко погіршився, з грудня 2017-го зросла до 35%.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: