Завантаження ...

У Чернігові демонтували постамент, що залишився після пам'ятника Леніну

Тумбу чотири роки не могли прибрати через міцний бетон. У Чернігові 9 березня демонтували п'ятиметрову бетонну тумбу, що лишилася після знесення пам'ятника Леніну, яке відбулося ще 2014 року. Як повідомляє "Високий вал", постамент зрізали спецінструментом за технологією алмазного різання...



Тумбу чотири роки не могли прибрати через міцний бетон.


У Чернігові 9 березня демонтували п'ятиметрову бетонну тумбу, що лишилася після знесення пам'ятника Леніну, яке відбулося ще 2014 року.


Як повідомляє "Високий вал", постамент зрізали спецінструментом за технологією алмазного різання, оскільки товщина й міцність бетону не давала змоги це зробити іншими методами. Вартість робіт становила майже 200 тисяч гривень.

Вага тумби була понад 70 тонн.

Пам'ятник Леніну в Чернігові був установлений 6 листопада 1967 року з нагоди 50-ї річниці більшовицького перевороту, а знесли вночі проти 22 лютого 2014 року. Демонтувати постамент пам'ятника довго не вдавалося, оскільки наявним у комунальників відбійним молоткам він виявився не під силу. Тому управління ЖКГ знайшло столичного підрядника, який погодився прибрати постамент за 1,3 млн гривень.

Втім, незабаром підрядника поміняли, оскільки місцевий підприємець погодився виконати роботи всього за 200 тисяч гривень. За його словами, міцність бетону виявилася нижчою від заявленої, тому ціна в 1,3 млн гривень - занадто висока.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия