Завантаження ...

Віртуальний круіз «До мови доторкнемось серцем»

День рідної мови святкують по всьому світові 24 лютого. І дуже гарно, що ми теж можемо приєднатися до цієї події. Тому учні школи №4 прийшли до ЗБІЦу, щоби взяти участь у перегляді фільму та у вікторині. Школяри дізналися про деякі цікаві факти з різних мов, ця інформація їм дуже...

 

День рідної мови святкують по всьому світові 24 лютого. І дуже гарно, що ми теж можемо приєднатися до цієї події. Тому учні школи №4 прийшли до ЗБІЦу, щоби взяти участь у перегляді фільму та у вікторині.

Школяри дізналися про деякі цікаві факти з різних мов, ця інформація їм дуже сподобалась і вкрай зацікавила їх. Наприклад, їм взагалі не було відомо, абетка якої мови найкоротша, а яка, навпаки, найдовша. Мова, що складається тільки зі… свистів, взагалі здалася дітям незвичною і незвичайною. А той факт, що є на світі країна, в якій існує аж 17 офіційних мов, також вкрай здивувала школярів. Що ж стосується нашої рідної української мови, то вона, за міжнародними дослідженнями під егідою ЮНЕСКО, друга у світі за красою і мелодійністю звучання, поступаючись лише італійській.

У лінгвістичній вікторині учасники поділилися на дві команди. Були запропоновані різноманітні конкурси, які викликали великий інтерес у школярів і дозволили перевірити їхні власні здібності. Хлопці та дівчата розгадували шаради, підбирали синоніми, писали слова в прямому та переносному значенні, змагалися в читанні скоромовок.

Звичайно, не було переможців і тих, хто програв, усі були нагороджені оплесками. У кінці учні придумали спеціальний жест, яким вони подякували організатору і привітали один одного з успішним завершенням заходу. Свято вийшло цікавим та веселим, а ще потішило тим, що ніхто не залишився байдужим. Як чудово, що наші діти цінують і шанують рідну мову!

Ольга КРОПТА,
завідувачка сектором
клубної роботи ЗБІЦу

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия