Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

2-ий Форум підприємців міста Славутича: перші підсумки заходу

16 лютого 2018 року відбувся 2-й Форум підприємців міста Славутича. У заході взяли участь 55 осіб – представники місцевого бізнесу, спеціалісти відділів та управлінь виконавчого комітету, депутати Славутицької міської ради. Організаторами Форуму виступили: виконавчий комітет...

 

16 лютого 2018 року відбувся 2-й Форум підприємців міста Славутича. У заході взяли участь 55 осіб – представники місцевого бізнесу, спеціалісти відділів та управлінь виконавчого комітету, депутати Славутицької міської ради. Організаторами Форуму виступили: виконавчий комітет Славутицької міської ради, КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради та Славутицький міський фонд підтримки підприємництва у співпраці з Радою підприємців м.Славутича. Партнерами заходу стали КЗ «Кіноконцертний комплекс» та клуб «Manhattan».

Використовуючи інтерактивний формат розподілу на дискусійні панелі підприємці міста презентували власний бізнес, озвучили нагальні проблеми у підприємницькій діяльності та обговорили можливі шляхи їх вирішення.

Форум відкрив міський голова Славутича Юрій Фомічев, який у своєму виступі розкрив основні засади місцевої політики розвитку підприємництва у Славутицькому регіоні та окреслив результати роботи за рік, проаналізувавши стан виконання резолюції Форуму підприємців – 2017.

Учасниками першої дискусії «IT-бізнес/нові ідеї» стали молоді підприємці – керівник компанії «Digital Data Pro» Максим Пантін, засновники «Дитячої технічної студії» Наталія та Олег Соломатіни, представник компанії «Taurus quadra» Олена Коваленко. Голова Ради підприємців м.Славутича Валентина Дарнопих, яка була модератором дискусії, поставила актуальне запитання її учасникам: «Чи може IT-бізнес розвиватися у Славутичі?». Після жвавого обговорення дійшли висновку – цей напрям може розвиватися за певних умов як логістичних, так й організаційних.

«Торгівля/послуги» - таку назву мала дискусійна панель за участі Юрія Репеха, Олега Копича, Юрія Єгоренка, Алли Бабариги, Світлани Ульрих, Дмитра Делікатного, які які є надавачами послуг або ведуть підприємницьку діяльність у торгівельній та комунальні сферах. Модерувала дискусію директор КП «Агентство регіонального розвитку» Арина Старовойтова, яка на її початку презентувала результати опитування «Виявлення недоліків наявних сфер послуг у місті Славутичі». Підприємці висловилися про низку проблем, які сьогодні турбують малий бізнес, зокрема: орендні відносини та стан приміщень, що надаються в оренду; інформування славутичан, у т.ч. розміщення реклами, про послуги, що надаються у місті; енергозбереження, тарифи та заробітна плата на об’єктах комунальної сфери.

Директор Славутицького Фонду підтримки підприємництва Анна Лазебна була модератором дискусії «Будівництво/виробництво». Учасниками обговорення стали: директор ТВФ «Влад» Володимир Волков, керівник ВКФ «Політара», ІК «БАЛТ» Олександр Бураков. Були обговорені проблеми у сфері життєдіяльності міста, управління та підбору персоналу, розвитку підприємництва у місті Славутичі. Зокрема, обговорили питання земельних відносин та здійснення електронних державних закупівель, проблеми відродження у місті вищої або професійно-технічної освіти тощо.

Роботу продовжили у фокус-групах «Проблеми у діяльності підприємців та шляхи їх вирішення» – методом «мозкового штурму» відбувся збір думок учасників форуму, усі пропозиції яких будуть опрацьовані організаторами форуму та внесені до планів роботи міських структур підтримки бізнесу.

 

Під час третього, найбільш тривалого блоку – «Вільний мікрофон» – відбулися презентації грантового проекту «План місцевого економічного розвитку: Славутич – драйвер росту відкритої та вільної економіки регіону» від радника міського голови з економічних питань, бізнес-омбудсмена Наталії Гантімурової та грантового проекту «Активізація малого та середнього бізнесу в прикордонних регіонах України – Білорусі» від директора Славутицького фонду підтримки підприємництва Анни Лазебної. Представник ТОВ «Наше Тепло» Андрій Гайдай зробив презентацію про діяльність товариства та про плани щодо будівництва котельної на альтернативному паливі потужністю 30 мВт у м.Славутичі.

У форматі бліц-виступів висловилися: Ільгіз Ісхаков, Сергій Бедратий, Володимир Борисов, Сергій Чесноков, Максим Орлов, Володимир Клімов, Олена Радченко, Юрій Репех, Андрій Кисельов, Віктор Тарасевич, Юрій Єгоренко, Володимир Волоков.

Впродовж форуму проходив благодійний збір коштів «Нове серце для Роми Федорця», працювала сувенірна крамниця брендованої продукції «Славутич – місто нових ідей» за участі Славутицького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, ПП «Перспектива- Славутич», ТВФ «Влад».

За підсумками роботи Форуму підготовлений проект резолюції, що наразі знаходиться на доопрацюванні та найближчим часом буде опублікований у ЗМІ. Пропонуємо учасникам Форуму завантажувати презентації та матеріали Форуму.

Метою заходу було налагодити конструктивний та прозорий діалог між бізнесом, владою та громадою для формування місцевої політики розвитку підприємництва у Славутицькому регіоні. На думку організаторів та учасників події одним з головних завдань сьогодні є розвиток Славутича, а саме визначення подальшої стратегії розвитку малого та середнього підприємництва у місті для підсилення його конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу.

Організатори форуму висловлюють щиру подяку усім підприємцям та організаціям, які долучилися до його проведення.

Сторінка Форуму на Фейсбук https://www.facebook.com/events/139632130042118/

Пропонуємо учасникам долучитися до опитування за підсумками Форуму до 23 лютого 2018 року за посиланням https://goo.gl/forms/3C8bfaNhoaR2IbJp2 або за телефоном 04579-2-22-50.

Контактні телефони оргкомітету Форуму: 2-22-50, 2-10-90, 050-353-11-35, КП «Агентство регіонального розвитку». Будемо вдячні за поширення інформації про підсумки роботи 2-го Форуму підприємців м.Славутича.

З повагою оргкомітет Форуму

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: