Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі завершився тренувальний збір воротарів збірних України

09 лютого 2018 року у місті Славутич Київської області завершився навчально-тренувальний збір воротарів жіночих збірних України з футболу. Саме ця подія стала першою в календарі нового футбольного року. Згідно з планом підготовки, учасники збору були поділені на дві групи, які...

 

09 лютого 2018 року у місті Славутич Київської області завершився навчально-тренувальний збір воротарів жіночих збірних України з футболу. Саме ця подія стала першою в календарі нового футбольного року.

Згідно з планом підготовки, учасники збору були поділені на дві групи, які працювали за єдиною програмою, але з різним навантаженням і елементами складності.

За сім днів підготовки підопічні Олександра Митька та Валерія Паламарчука провели насичену і, найголовніше, продуктивну роботу. Ранкові тренування проходили у функціональному гімнастичному спорткомплексі, де воротарі збірної покращували навики оволодіння елементами гімнатистики, акробатики, а також відточували техніки прийому м'яча. А вже ввечері на футболісток очікували тренування у спортивному манежі. Саме тут вони застосовували набуті знання у ігрових вправах.

Нагадаємо, що на цьому зборі демонстрували свою майстерність і здобували досвід 16 голкіперів: Карина Говорунова («Легенда-ШВСМ», Чернігів), Дарина Бондарчук («Житлобуд-2», Харків), Яна Глух, Анна Велич, Вальчук Марія (всі - «Ладомир», Володимир-Волинський), Ольга Рябовіл (ЖФК «Пантери», Умань), Марія Денищич, Маргарита Луцюк, Вікторія Петровець (всі - «Родина-Ліцей», Костопіль), Варвара Новікова (ДЮСШ, Сокаль, Львівська обл.), Анна-Марія Крищишин («Карпати», Львів), Тетяна Домбровська (ДЮСШ №1, Львів), Олександра Темник, Валерія Лакуста (всі - ВО ДЮСШ, Вінниця), Вероніка Станченко (ХОВУФКС, Харків), Єлизавета Шевченко (ДЮСШ, Вознесенськ, Миколаївська обл.)

У підсумку, тренер збірної Олександр Митько зазначив, що з кожним роком спостергіається певний позитивний ріст рівня підготовки голкіперів в Україні і особлива подяка в цьому тренерам воротарів, які поступово з'являються вже і в дитячо-юнацьких клубах. Відмітимо, що наразі активну роботу з юними футболістками проводять у Винниках, Вознесенську, Вінниці та Володимир-Волинському. Цей фактор неодмінно принесе свій результат.

Такі збори дають зрозуміти нам, як тренерам,так і спортсменкам, в якому напрямку треба рухатися далі. Зрозуміло, що сім днів для освоєння повного комплексу підготовки воротарів - це замало, але ми маємо надію, що саме ці збори будуть надихати футболісток працювати додатково і розвивати свою майстерність надалі, а можливо, і передавати свій певний досвід іншим.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: