Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чернігів запрошує поводити КОЗУ

Наприкінці новорічних канікул Чернігів запрошує в гості всіх шанувальників української традиції на щорічний зимовий фольклорний фестиваль. Це веселе фольклорне дійство вже традиційно відбувається на Василя – напередодні старого Нового року! Фестиваль триватиме два дні – 12 і 13 січня.

 

Наприкінці новорічних канікул Чернігів запрошує в гості всіх шанувальників української традиції на щорічний зимовий фольклорний фестиваль.

Це веселе фольклорне дійство вже традиційно відбувається на Василя – напередодні старого Нового року! Фестиваль триватиме два дні – 12 і 13 січня.

У п’ятницю о 18:00 почнеться вечірня програма, а в суботу співи й танці триватимуть цілий день, починаючи з 14:00 і до 20:00 вечора. Протягом двох днів на фестивальній сцені виступатимуть колективи: «Стодивниця», «Буття», «Михайлове чудо», «Царина», «Надобридень». Спеціальні гості – фольклорний гурт із багаторічною історією з села Золотинка (Чернігівська область). Розпочинати і закінчувати програму кожного дня буде діджей Boochaman зі спеціальним етноденс-сетом. Ведуча свята – фольклористка і співачка Юля Богуславка.

Організатори фестивалю наголошують, що на противагу звичайним ярмарковим фольклорним святам вони запрошують ті колективи, які демонструють глядачам справжню автентичну народну музику. Більшість цих колективів активно збирають фольклорний матеріал у численних експедиціях. I до речі, саме наші північні регіони України, Полісся є невичерпним джерелом справжнього українського фольклору.

Окрім власне музики й танців, на всіх відвідувачів чекатиме спеціальні смачні наїдки і запашний глінтвейн, а також конкурси, розваги, денна дитяча програма, цікаві фотозони та багато чого іншого.

Тож, якщо ви бажаєте зануритись в атмосферу українського зимового фольклорного свята, якщо хочете показати дітям справжню українську обрядову традицію Маланкування й водіння Кози, то завітайте до найпівнічнішого регіону України: 12–13 січня, центральна площа Чернігова.

Сторінка фестивалю у Facebook: https://www.facebook.com/Зимовий-фольклорний-фестиваль-Коза-1052155184846978/

Пізнаваймо разом свою культуру!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: