Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Звернення до працівників «Міста світла»

Протягом тривалого часу на підприємстві ТОВ «Видавничий дім «Місто світла» існує заборгованість з виплати заробітної плати та сплати внесків та податків. Станом на 1 грудня заборгованість по ТОВ «Видавничий дім «Місто світла» складає з виплати заробітної плати − 775 тис. грн...

 
Протягом тривалого часу на підприємстві ТОВ «Видавничий дім «Місто світла», яке зареєстровано в м. Славутич, існує заборгованість з виплати заробітної плати та сплати внесків та податків.

Станом на 1 грудня заборгованість по ТОВ «Видавничий дім «Місто світла» складає:

− з виплати заробітної плати − 775 тис. грн (за обліковий період із квітня 2016 по грудень 2017 р.);

− зі сплати єдиного соціального внеску – 238,9 тис. грн (за обліковий період з травня 2016 по грудень 2017 р.).

Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не менше, ніж мінімальний страховий внесок. Частиною 1 статті 6 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» визначено, що право на матеріальне забезпечення на випадок безробіття та соціальні послуги мають застраховані особи. Однією з умов при визначенні права на допомогу з безробіття є наявність в особи страхового стажу.

Страховий стаж − період, протягом якого особа підлягала страхуванню на випадок безробіття та за який щомісяця сплачено нею та роботодавцем страхові внески в сумі не менш як мінімальний страховий внесок. Таким чином, особа, яка підлягає загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню і не сплачує, або за яку не сплачується єдиний соціальний внесок, може втратити право на матеріальне забезпечення на випадок безробіття в повному розмірі та періоди, за які не сплачені внески, не будуть включені при обчисленні страхового стажу найманого працівника і цей заробіток не буде включено для розрахунку або перерахунку розміру пенсій.

Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом (ст. 43 Конституції України). Працівник має право на оплату своєї праці на підставі укладеного трудового договору (ст. 21 Закону України «Про оплату праці»). Оплата праці працівників підприємства здійснюється в першочерговому порядку; своєчасність та обсяги виплати заробітної плати працівникам не можуть бути поставлені в залежність від здійснення інших платежів та їхньої черговості (ст. 97 Кодексу Закону про працю (КЗпПУ), статті 15 і 24 Закону України «Про оплату праці»).

У разі порушення роботодавцем законодавства про оплату праці працівник має право без обмежень будь-яким строком звернутись до суду з позовом про стягнення заробітної плати, яка йому належить, тобто усіх виплат, на які працівник має право згідно з умовами трудового договору і відповідно до державних гарантій.

Заступник міського голови,
заступник голови тимчасової
комісії з питань погашення
заборгованості із заробітної
плати (грошового забезпечення),
пенсій, стипендій та інших
соціальних виплат О.Б.Линкевич


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: