Завантаження ...

Найдорожчі будинки України. ТОП-5

В класичній економічній теорії ціна товару – це його собівартість плюс прибуток. В сучасній – товар коштує стільки, скільки за нього готові заплатити. А якщо готові платити багато (поправка – дуууже багато), значить справи в економіці зовсім не кепські. Щоправда, ріелтори кажуть, що...

В класичній економічній теорії ціна товару – це його собівартість плюс прибуток. В сучасній – товар коштує стільки, скільки за нього готові заплатити. А якщо готові платити багато (поправка – дуууже багато), значить справи в економіці зовсім не кепські.

Щоправда, ріелтори кажуть, що продавці часто завищують оцінку – чи то від бажання заробити більше, чи то зважаючи на майбутній торг… Але як би там не було – ціни на нерухомість – то завжди індикатор: чим вони вищі, тим краща ситуація в економіці загалом.

Отже, які на сьогодні пропозиції на ринку нерухомості можна вважати найдорожчими?

Скласти рейтинг ТОП-5 елітних «хатинок» допоможе безкоштовна дошка оголошень OBYAVA.ua, де зібрано майже 60 тисяч оголошень щодо продажу/купівлі/оренди квартир і майже 15 тисяч – щодо приватних будинків.

Ліміт в пошуковому фільтрі на будинки ми встановили на рівні 70 мільйонів гривень. Це, на хвилинку, більше ніж 2,5 мільйони доларів! І знайшли аж 15 таких пропозицій. Причому більше ніж половина палаців побудована на півдні Київщини – між столицею і Обуховом.

5 місце

До числа п’яти найдорожчих будинків потравив лише один – не з Києва чи Київської області. Мова про Одесу. Тут в закритому кооперативі пропонується елітний особняк за 107, 4 мільйони гривень.
Лише два поверхи (4 рівні) і 12 соток землі. Але 900 квадратних метрів, басейн, сауна і море поруч.
Море лякати не повинно – будинок стоїть на 53 сваях довжина кожної з яких більше 15 метрів.

 

4 місце

Будинок в самому серці Києва – на Печерську біля Дніпра і Меморіального комплексу другої світової війни. За одне лише розташування можна просити 120,6 мільйонів гривень. За ці гроші новий власник отримає 3-поверховий 6-річний будинок на 720 квадратних метрів. Басейн і сауна теж в наявності. А відсутність моря компенсується плодоносним садом і безпосереднім сусідством з Ботанічним садом


 


3 місце

Конча-Заспа – 127,5 мільйонів. Технічно – це Київ. А саме – околиця Голосіївського району столиці. Але по факту – це окреме містечко, в якому розташовані елітні будинки. Ця історична місцевість розташована в лісопарковій місцевості вздовж правого берега Дніпра і давно має славу найбільш престижного району з точки зору нерухомості. Тому ціна на будинки – відповідна.
Крім безпосередньо самого котеджу на 1000 квадратних метрів (знову ж таки: басейн, сауна, всі меблі і так далі) варто відзначити територію навколо. 70 соток після роботи ландшафтного дизайнера нічим не поступаються ботанічному саду з попереднього місця рейтингу.



2 місце

Село Іванковичі – на півдороги від Києва до Василькова. Тут продається другий за вартістю будинок. Власне, слово «будинок» тут недоречне, адже на продаж за 177,5 мільйонів гривень виставлений цілий палацовий комплекс: сам будинок площею 4000 (!) квадратних метрів, крита галерея, що з’єднує його зі спортивним комплексом і басейном, господарські будівлі, кожна з яких могла би бути окремим елітним житлом будь де за межами цієї резиденції.
І все це в оточенні лісу і на березі озера.

 

1 місце

Попередній лот мав усі підстави бути найдорожчим, якби не унікальний будинок в Конча-Заспі – на території котеджного містечка «Дніпрова хвиля».
Він не найбільший – «лише» 900 квадратних метрів. Він не схожий на замок – лише 1 поверх. А в описі навіть немає обов’язкової для «конкурентів» сауни.
Натомість – це справжній палац з авторським дизайном, СПА-комплексом, доглянутою територією в 100 квадратних метрів і 17-метровим причалом.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия