Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Київщина футбольна: 20 років перемог

Близько трьох сотень представників обласних регіонів урочисто відзначили 20-річчя офіційної реєстрації Київської обласної федерації футболу та завершення турнірного року в столичному регіоні. Урочистості відбулися в Залі чемпіонів НСК «Олімпійський».

 

Близько трьох сотень представників обласних регіонів урочисто відзначили 20-річчя офіційної реєстрації Київської обласної федерації футболу та завершення турнірного року в столичному регіоні. Урочистості відбулися в Залі чемпіонів НСК «Олімпійський».

Присутніх щиро привітали: голова Київської обласної федерації футболу, народний депутат Ярослав Москаленко, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко та перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко. Вони вручили ювілейні медалі КОФФ першій сотні діячів народної гри, а також іменні та спеціальні призи футболістам, тренерам і командам, ветеранам. Були відзначені усі причетні до розвитку футболу Київщини та гідного її представлення на українській і міжнародних аренах.

«Сьогодні наша зустріч особлива. Ми не лише підводимо підсумки цього сезону, а святкуємо 20 років обласної федерації. За цей час ми мали злети, мали й падіння. Але цей ювілей ми зустріли на піднесенні завдяки тим титанічним зусиллям, які кожен із вас вкладає у наш спільний результат. Загалом область живе футболом. Мало який регіон у нашій державі наскільки відданий грі, як наш. Збільшується рівень гри, ми почали повертати інтригу в обласний футбол», − наголосив Ярослав Москаленко.

З вітальним словом виступив голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, зокрема наголосивши: «Єдине, що має робити влада для нації – це робити її щасливою. А влада Київської області в світлі сьогоднішнього свята задля того, щоб робити людей щасливими та здоровими, розвиватиме улюблений вид спорту – футбол».

Очільник обласної федерації підкреслив, що 2017 рік був дуже насиченим. Зокрема, проведено шість офіційних турнірів, один – дволіговий, три − кубкові. У Вищій лізі Київщини брали участь 15 команд, Першій – 11. Натомість Кубок області зібрав 27 аматорських команд. Було проведено 380 офіційних матчів аматорських і ветеранських команд обласного рангу, на яких задіяно 26 арбітрів, 60 асистентів та 28 спостерігачів на зустрічах офіційних змагань.

Найкращими гравцем і наставником 2017 року на Київщині стали представники «Авангарда» із Бзова – Петро Кондратюк і Сергій Карпенко відповідно. Головні відзнаки дісталися також воротареві Андрію Товту, оборонцеві Володимиру Верхову, хавбеку Володимиру Бондаренку та нападнику Євгену Воробью. Найкращими в обласній першості визнано футболіста Олександра Шому та тренера Володимира Ковальчука.

Також у різних номінаціях були відзначені:
– ФК «Авангард»: Олег Миколайчук;
– ФК «Бровари»: Олексій Чорний;
– ФК «Десна»: Артем Бафталовський, Богдан Кондратюк, Владислав Руженцев;
– ФК «Джуніорс»: Вадим Гордієнко, Олександр Скороход, Євген Стриж;
– ФК «Зоря»: Назар Ващенко
– ФК «Межигір’я»: Сергій Кот, Роман Пахолюк, Владислав Труський;
– ФК «Меліоратор»: Дмитро Дубас;
– ФК «Патріот»: Олександр Петрук, Василь Скибенко;
– ФК «Сокіл»: Владислав Коба;
– ФК «Фаворит»: Роман Дорогань;
– команди футбольних клубів «Авангард», «Зоря», «Патріот», а також Баришівська районна, Києво-Святошинська районна та Білоцерківська міська федерації футболу.

Зачепили на урочистостях і плани на майбутнє. Зокрема, Київська обласна федерація в наступному році продовжить роботу щодо інфраструктурної розбудови, будівництва нових спортивних об’єктів. «У найближчий рік–два ми поставили завдання побудувати хоча б десять стандартних полів, залучивши до цього процесу державу», – заявив Я. Москаленко. У свою чергу, очільник Київщини повідомив, що на наступний рік вже заплановано побудову мінімум семи футбольних полів стандартного розміру.

Віктор ВЕСЕЛИЙ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: