Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

86: Кіноклуб – обговорюємо можливість створення муніципальної поліції

Так, саме таке важливе питання обговорювали у 86: Кіноклуб! А відбувалося це так: 30 листопада 2017 року в Офісі підтримки громадських ініціатив проходило чергове засідання громадської ради при виконкомі Славутицької міської ради. Серед інших питань порядку денного під час засідання...

 

Так, саме таке важливе питання обговорювали у 86: Кіноклуб! А відбувалося це так: 30 листопада 2017 року в Офісі підтримки громадських ініціатив проходило чергове засідання громадської ради при виконкомі Славутицької міської ради. Серед інших питань порядку денного під час засідання була обговорена можливість створення у м.Славутичі муніципальної поліції.

За попередньої домовленості по завершенні обговорення, учасники засідання та глядачі 86: Кіноклуб разом переглянули стрічку «Українські шерифи» (Україна, Німеччина, Латвія, 2015, 85 хв., режисер – Роман Бондарчук). Показ відбувся за підтримки компанії «Артхаус трафік» та проекту «Артхаус Клуб», що створені з метою розвитку кіноклубного руху в Україні та популяризації мистецтва кіно (http://arthousetraffic.com/).

У центрі сюжету – село Стара Збур'ївка, в якій через відсутність міліції функцію охорони громадського порядку взяли на себе двоє місцевих жителів – 50-річний Віктор Кривобородько і 44-річний Володимир Рудьковський. Віктор і Володя поєднують обов'язки міліціонерів і соціальних працівників – заспокоюють сімейні сварки, припиняють бійки між сусідами, шукають потопельників – загалом, займаються всім, окрім кримінальних злочинів.

«Українські шерифи» й справді нагадують історії про американських поліцейських. З тією лише різницею, що герої фільму – мешканці села Стара Збур’ївка, що на Херсонщині – дбають про порядок практично на волонтерських засадах, а «шерифами» їх обрала громада. Стрічка, яку знімали чотири роки, отримала спеціальний приз Амстердамського фестивалю документальних фільмів. За словами авторів фільму, вони хотіли розповісти історію про те, як люди самоорганізувалися, не чекаючи ніяких вказівок від влади або уряду.
В ході зустрічі та під час обговорення фільму звучали цікаві думки: як має працювати така поліція у Славутичі, чи потрібна така організація містянам, які обов’язки будуть у «славутицьких ширифів». До обговорення долучилися міські активісти Олег Зайченко, Юрій Єгоренко, Людмила Вольска, Людмила Любива, Світлана Качан.

До зустрічі наступного четверга о 19.00 у 86: Кіноклуб! Буде продемонстрований фільм «Таксі» (Іран, 2015, 82 хв., режисер: Джафар Панагі, у ролях: Джафар Панагі) Жовте таксі колесить яскравими і барвистими вулицях Тегерана. У таксі сідають різноманітні пасажири, кожен з яких щиро висловлює свої погляди під час бесіди з водієм. А водій - не хто інший, як сам режисер фільму Джафар Панагі.

Чекаємо на вас в Офісі підтримки громадських ініціатив за адресою Проспект Дружби Народів, 7 (БК «Енергія», ІІ поверх). Контактна інформація за телефоном 2-22-50.

Адреса Офісу: м.Славутич, Проспект Дружби народів, 7 (БК «Енергія), ІІ поверх. Графік роботи: понеділок – п’ятниця з 9.00 до 18.00, перерва з 13.00 до 14.00. Телефони: (045-79) 2-22-50, факс (045-79) 2-10-90
Адреса для листування: slavutich.ofis@gmail.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: