Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чоловік намагався вивезти з зони ЧАЕС гриби з перевищеною дозою радіації в 29 тисяч разів

27-річний працівник одного з місцевих підприємств заховав сушені лісові гриби у себе під одягом та намагався вивезти з зони відчуження на власному автомобілі Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Головного управління Національної поліції в...

 
27-річний працівник одного з місцевих підприємств заховав сушені лісові гриби у себе під одягом та намагався вивезти з зони відчуження на власному автомобілі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Головного управління Національної поліції в Київській області у Facebook.

Під час перевірки транспортного засобу на КПП "Дитятки" спрацювали автомобільні дозиметри на перевищення дози радіоактивного випромінювання. При детальному огляді співробітники батальйону патрульної поліції з охорони зони відчуження ЧАЕС та радіоактивного забруднення виявили на тілі чоловіка гриби.

Прилади радіологічного контролю зафіксували, що рівень вмісту радіаційних елементів у грибах перевищує допустиму норму в 29 тисяч разів.

За фактом переміщення лісових грибів за межі зони відчуження відкрито кримінальне провадження за ст. 267-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на термін від 1-го до 3-х років, або позбавленням волі на той самий строк.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: