Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Міські новини за 8 листопада 2017

6 листопада міський голова Юрій Фомічев провів наради з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету та управлінь Славутицької міської ради, а також розширену загальноміську нараду з керівниками підприємств та організацій з питань забезпечення життєдіяльності міста.

 

6 листопада міський голова Юрій Фомічев провів наради з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету та управлінь Славутицької міської ради, а також розширену загальноміську нараду з керівниками підприємств та організацій з питань забезпечення життєдіяльності міста.

«Модель управління в місті повинна бути змінена та відповідати вимогам часу. Період накопичення боргів закінчився. Неефективне управління комунальними підприємствами треба припинити. За спожитий газ та електроенергію потрібно вчасно сплачувати. Звичайно, доведеться працювати в режимі економії, але при цьому необхідно визначитися з пріоритетними напрямками життєдіяльності міста і продовжувати рухатися вперед», – зауважив міський голова.

На нарадах розглядалися наступні питання:

Про заробітну плату.
2 листопада заробітна плата за жовтень працівникам бюджетної сфери міста профінансована у повному обсязі та буде виплачена у встановлений термін. У працівників бюджетної сфери не повинно бути жодних сумнівів щодо своєчасності виплати заробітної плати і в наступні місяці.

Про інформаційну політику.
Критерії інформаційної політики незмінні – відкритість, доступність, своєчасність. На сайті e-slavutich.gov.ua «Славутицька міська громада» у розділі «Актуально» вже розміщені: інформація про використання коштів загального фонду міського бюджету міста Славутич за 9 місяців 2017 року та протокол загальних зборів громади від 28 жовтня. Розпочато онлайн-трансляції загальноміських нарад. Відповідна актуальна інформація буде направлятися колективам ДСП «Чорнобильська АЕС» та ВП «Атомремонтсервіс».

Про енергоефективність. Славутич отримав сертифікат «Енергоефективність у громадах ІІ» від німецького проекту Deutsche Gesellschaft fur Iternationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Німецькою стороною відібрано 20 українських міст, у тому числі й Славутич, для відпрацювання енергетичної стратегії міста. А сьогоднішню міську енергетичну стратегію треба просто змінювати. Необхідна і нова програма розвитку електромереж.

Про медицину.
Необхідна чітка дорожня карта зі створення в місті первинної ланки медицини. Завершено конкурс на призначення головного лікаря комунального медичного закладу «Славутицька міська спеціалізована лікарня» Славутицької міської ради. Олені Іванівні Москаленко запропоновано заключити контракт на цю посаду.

Про тарифи. Тарифи – економічна категорія, а не політична. Вони повинні бути зрозумілими, обґрунтованими і реальними. Працює створена депутатська комісія. КП «УЖКГ» необхідно захистити (підтвердити) свої розрахунки і своєчасно повідомляти споживачів про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води. Інформацію про спожитий газ та розмір сплати за нього необхідно донести до кожного жителя через ЗМІ. На 6 листопада спожито 35 тис. м³ газу на загальну суму 2,7 млн грн.

Про КП «ЖКЦ».
1 листопада забезпечено постачання теплової енергії до 100% об’єктів житлового фонду та соціальної інфраструктури міста. Постачання теплової енергії до об’єктів сторонніх споживачів здійснюється в міру надходження заявок на підключення. Інформацію про поточні ремонти будинків та зібрані кошти від населення необхідно постійно розміщувати на сайті підприємства. Особливу увагу потрібно приділяти вивезенню сміття з окремих будинків. Моніторинг за споживанням теплової енергії повинен вестися постійно, як і за сплату комунальних послуг. За тепло у 2015 році зібрано 81% від загальної суми нарахувань, у 2016-у – 96%, у 2017-у– 106%.

Про спортивну інфраструктуру. Усі міські спортивні споруди підключені до тепла. З 15 листопада запрацюють басейни. Разове відвідування басейну для дитини коштуватиме 20 грн, для дорослого – 40 грн. Розробляється гнучка система придбання абонементів.

Про освіту. Оголошено відкриті торги на харчування дітей у закладах освіти в 2018 році. Розпочата робота по створенню Інклюзивно-ресурсного центру. Проходить ІІ етап учнівських олімпіад з базових предметів. На сайті міського методичного центру розпочато реєстрацію бажаючих вивчати англійську мову. На фотоконкурсі «Моя Україна» вихованці ПДМ посіли І та ІІ місця. Колектив «Славутич–Стар» зайняв І місце на обласному хореографічному конкурсі зразкових колективів.

Про субсидії. У місті 2600 сімей отримують субсидії. 90 сімей-боржників так і не звернулися до управління соціального захисту для поновлення виплат. При збільшенні тарифів за комунальні послуги субсидія перераховується автоматично.


Відділ інформації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: