Завантаження ...

Єдина в Україні вільна популяція коня Пржевальського живе в Зоні відчуження

Майже 20 років тому єдиний вид диких коней, що лишився на Землі, завезли до української зони відчуження в рамках наукового експерименту. Ще від початку ХХ сторіччя коні Пржевальського збереглися лише в умовах неволі. Через це наприкінці минулого сторіччя розпочалися програми...



Майже 20 років тому єдиний вид диких коней, що лишився на Землі, завезли до української зони відчуження в рамках наукового експерименту. Ще від початку ХХ сторіччя коні Пржевальського збереглися лише в умовах неволі.


Через це наприкінці минулого сторіччя розпочалися програми зі штучного створення вільних груп в природних умовах: дикі коні повернулися в ті місця, де колись жили їх предки.

Виникає питання: «Яке відношення дикий кінь родом з Центральної Азії має до Полісся?» Так, коней Пржевальського тут раніше ніколи не було. Але на території сучасної зони відчуження існував інший вид диких коней – тарпан. Науковці припустили, що кінь Пржевальського може виступити екологічним аналогом тарпана, і не помилились.

Пристосування цих дикий коней до умов зони відчуження відбулось успішно: їх чисельність зростає та вони постійно розширюють територію свого проживання. І зараз ми маємо змогу насолоджуватись цими тваринами, що мешкають поблизу сіл Черевач та Корогод, зблизька. А саме, завдяки відео Дениса Вишневського, знятого на квадрокоптер, монтажу та обробці відео – інформаційній агенції Real Ukraine.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия