Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Будівництво сонячної електростанції на майданчику ЧАЕС

У жовтні компанія «Солар–Чорнобиль» приступила до активної фази будівництва першої сонячної електростанції потужністю 1 МВт на майданчику Чорнобильської АЕС. У процесі будівництва буде встановлено 3762 сонячних модуля. Введення станції в промислову експлуатацію планується в IV кварталі...

 

У жовтні компанія «Солар–Чорнобиль» приступила до активної фази будівництва першої сонячної електростанції потужністю 1 МВт на майданчику Чорнобильської АЕС.

У процесі будівництва буде встановлено 3762 сонячних модуля. Введення станції в промислову експлуатацію планується в IV кварталі 2017 року. Річна продуктивність СЕС «Солар–Чорнобиль-1» становитиме 1024 МВт.

На даний момент на теритоюї будівництва завозиться технологічне обладнання, проводиться установка баластних блоків під металоконструкції, виконується установка плит під стовпи огорожі, ведуться підготовчі роботи перед монтажем металоконструкцій, установка баластного фундаменту під комплектні трансформаторні підстанції.

Для розміщення технологічного обладнання електростанції використовуються системи кріплення і фундаменти, які були спеціально розроблені з урахуванням вимог майданчику і радіологічної безпеки.

«Солар–Чорнобиль» є спільним проектом Консорціуму компаній Rodina – Enerparc AG. Мета проекту – реалізація проектів відновлюваної енергетики на територіях, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Прес-служба ДСП «ЧАЕС»
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: