Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Учасники проекту «Made in Slavutych» завітали до Посольства України в Чехії

28 жовтня Посол Євген Перебийніс привітав в Посольстві України в Чеській Республіці учасників проекту відомої чеської мисткині Катержіни Шеди «Made in Slavutych». Є.Перебийніс подякував авторці за цей унікальний проект, спрямований на подолання кордонів та перепон між Україною та...

 

28 жовтня Посол Євген Перебийніс привітав в Посольстві України в Чеській Республіці учасників проекту відомої чеської мисткині Катержіни Шеди «Made in Slavutych».

Є.Перебийніс подякував авторці за цей унікальний проект, спрямований на подолання кордонів та перепон між Україною та її сусідами, зближення двох культур, краще пізнання українцями та чехами один-одного, представлення України як частини «європейської родини».

Завершальною частиною цього проекту, який Катержіна Шеда реалізує в Україні з 2015 року, стало чеське весілля в українському стилі, на яке до Чеської Республіки приїхало сорок чотири мешканці міста Славутич аби стати гостями на весіллі чеської пари Радека Кашпаровського та Гани Поспішілової, що відбулося 25 жовтня у м. Брно. Авторкою проекту було обрано формат весілля, оскільки саме ця подія об’єднує людей на все життя і є символом нового спільного шляху. Кінцева мета акції – формування в учасників з України нетрадиційних спогадів, відчуття спорідненості та переконання в тому, що навколишні країни цікавляться Україною, її життям і культурою. Акція стала частиною Днів української культури у м. Брно, організованих громадською організацією «Українська ініціатива Південної Моравії».

Катержіна Шеда – чеська мисткиня, чиї роботи належать до сфери соціальної архітектури, займається соціально спрямованими експериментами, метою яких є вивести учасників зі звичних стереотипів чи соціальної ізоляції.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: