Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ярослава Москаленка обрано головою Київської обласної федерації футболу

Вересень став місяцем оновлення обласної федерації футболу Київщини. Днями організація провела свою ювілейну Х позачергову конференцію, на якій обрала нового голову – народного депутата, почесного президента Вишгородського районного спортивного товариства «Футбольний клуб «ДІНАЗ» Ярослава Москаленка.

 
Вересень став місяцем оновлення обласної федерації футболу Київщини. Днями організація провела свою ювілейну Х позачергову конференцію, на якій обрала нового голову – народного депутата, почесного президента Вишгородського районного спортивного товариства «Футбольний клуб «ДІНАЗ» Ярослава Москаленка.

За повідомленням офіційного сайту КОФФ, Ярослав Москаленко отримав практично одностайну підтримку учасників конференції, в якій взяли участь більше ста делегатів – представники районних федерацій, громадських організацій, футбольної громадськості міст і районів. Іншими двома кандидатами на посаду голови федерації були заступник керівника федерації Леонід П’ята та футболіст Віталій Крупенко. Ще до голосування вони зняли свої кандидатури, а за рішенням конференції обійняли посади заступників голови КООФ. Іншими заступниками Ярослава Москаленка стали Леонід Джужик, Олександр Нігруца, Андрій Засуха та Олег Балагура. Обновився і виконком організації в складі 17 чоловік. Також голосуванням було вирішено припинити діяльність громадської організації “КОФФ” і створити громадську спілку “КОФФ” із затвердженим новим статутом.

На думку Ярослава Москаленка, в нинішніх умовах, коли реформаційні процеси проходять в усіх сферах держави, футбол Київщини має отримати менеджмент нової ери, здатний швидко надати потужний імпульс розвитку цього виду спорту і гідно зустрічати виклики нової доби, зокрема, і децентралізаційні процеси. Одним із першочергових завдань він бачить розбудову інфраструктури насамперед для набагато динамічнішого і якіснішого розвитку дитячо-юнацького футболу. Новий очільник КОФФ також наголосив, що потрібно вирівнювати розвиток футболу у різних регіонах, адже є відверто депресивні у цьому плані райони Київщини.
Ярослав Москаленко – відомий у області активіст футбольного руху. У 1999 році він заснував футбольний клуб «ДІНАЗ», який поєднує три дорослі команди та декілька дитячих, де безкоштовно тренується понад 500 дітей Вишгородщини. З 2015 року Ярослав Москаленко є членом виконкому Федерації футболу України

Як відомо, попереднім головою Київської обласної федерації футболу був колишній голова облдержадміністрації Максим Мельничук. Однак влітку він пішов з цієї посади, не добувши кінця визначеного строку. Члени КООФ сподіваються, що обрання нового голови дасть новий поштовх розвитку федерації, а також футбольному руху столичного регіону. Адже останнім часом організація переживала не кращі свої часи, в тому числі й у фінансовому плані.

За словами почесного президента футбольного клубу «Сокіл» (с. Михайлівка-Рубежівка Києво-Святошинського району) Дмитра Бірюка, наразі КОФФ має більше уваги приділити співпраці з активістами футбольного руху на місцях. «В містах та селах Київщини є багато людей, які прагнуть розвивати футбол. У них є дитячі команди, вони вкладають свої особисті кошти, залучають інвесторів, але їм потрібно допомогти, – говорить він. – У Федерації футболу є програма будівництва стадіонів, а в окремих містах та селах органи місцевого самоуправління готові надати ділянки і навіть частково профінансувати. Ярослав Москаленко є засновником футбольного клубу «ДІНАЗ» у Вишгороді, який знаходиться на досить серйозному рівні по розвитку дитячо-юнацького футболу. Тому я думаю, що з його обранням головою КОФФ буде приділятися досить серйозна увага дитячому футболу, а це найголовніше».

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: