Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Мінсоцполітики повідомили, коли українцям чекати середню зарплату в 11 тисяч гривень

За рахунок реформи пенсійної системи в Міністерстві соціальної політики очікують підвищення середньої заробітної плати. За прогнозами Міністерства соціальної політики, в 2021 році рівень середньої заробітної плати в Україні може досягти 11 тисяч гривень.

 
За рахунок реформи пенсійної системи в Міністерстві соціальної політики очікують підвищення середньої заробітної плати.

За прогнозами Міністерства соціальної політики, в 2021 році рівень середньої заробітної плати в Україні може досягти 11 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, передає «Слово і Діло».

За словами міністра, в планах уряду відразу після прийняття пенсійної реформи перейти до введення другого - накопичувального - рівня пенсійної системи.

«Ми об'єктивно оцінюємо економічну ситуацію, і я сподіваюся на те, що впровадження другого рівня пенсійної системи можливо почати в 2021 році. Саме в 2021 році зрівняється пенсійний вік для чоловіків і жінок. За нашими прогнозами, до того часу середня зарплата має зрости до 11 тисяч гривень. А за сприятливих умов, можливо, і більше», - повідомив Рева.


Міністр додав, що старт впровадження накопичувального рівня буде залежати від того, наскільки успішно в країні будуть вирішені економічні проблеми, зокрема питання детінізації.

«Однозначно, що після зростання рівня заробітної плати в Україні - а це є в планах і розрахунках уряду - збільшаться і відрахування в бюджет, саме після цього можна буде вводити накопичувальний рівень. Адже з високої зарплати ці відрахування не будуть такими відчутними для людей, а значить не буде і причин ухилятися від сплати обов'язкових внесків», - йдеться в повідомленні.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: