Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Сергія Бубку викрили в корупційних оборудках в Міжнародному олімпійському комітеті

Французьке видання Le Monde розкрило непрозорі фінансові зв’язки між олімпійським чемпіоном, членом Виконкому МОК Сергієм Бубкою та віце-президентом Міжнародної федерації легкої атлетики (IAAF). Як дізналося видання, 18 червня 2009 року Сергій Бубка виплатив $ 45,000 офшорній...

 
Французьке видання Le Monde розкрило непрозорі фінансові зв’язки між олімпійським чемпіоном, членом Виконкому МОК Сергієм Бубкою та віце-президентом Міжнародної федерації легкої атлетики (IAAF).

Як дізналося видання, 18 червня 2009 року Сергій Бубка виплатив $ 45,000 офшорній компанії New Mills Investments Ltd, яка зареєстрована на острові в Карибському морі. Бенефіціаром New Mills є ніхто інший, як Валентин Балахничев, колишній голова федерації легкої атлетики РФ та екс-казначей Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

Напередодні передачі коштів Бубки на рахунок Валентина Балахничева, New Mills Investments передала таку ж суму – $ 45,033 – компанії сина колишнього президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Ламіна Діака.

Про викриття найбільшої корупційної угоди підкупу членів IAAF і МОК, які брали участь у виборах міст, які будуть приймати великі спортивні змагання, стало відомо напередодні.

Зокрема йшлося про визначення проведення літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро і права на Олімпіаду-2020 для Токіо.

Балахничев у 2016 році був довічно відсторонений Комітетом з етики Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Це рішення було підтверджено 21 серпня Арбітражним судом по справі щодо підозри у прихованню допінгового скандалу.

Щодо батька Ламіна Діака, екс-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Папа Массата Діака виданий міжнародний ордер на арешт. Він є головною особою в двох судових справах, відкритих французьким національним фінансовим прокурором. Справи стосуються підозри в корупції керівництва Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій та умов розподілу літніх ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро та 2020 року у Токіо.

Сергій Бубка – видатний український легкоатлет (стрибки з жердиною). Чемпіон Європи і світу, багаторазовий світовий рекордсмен, олімпійський чемпіон. Заслужений майстер спорту, кандидат педагогічних наук, Герой України. З 2015 р. – перший віце-президент IAAF. Був народним депутатом та радником екс-президента Віктора Януковича.

Бубка був одним з головних власників та президентом «Родовід Банку», що входив до числа найбільших банків України. Банк був націоналізований в липні 2009 року. З приводу доведення до банкрутства банку заведено декілька кримінальних справ. В тому числі проти колишнього депутата Верховної Ради Олександра Шепелева.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: