Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чоловік намагався винести з території ЧАЕС радіоактивний метал

19 вересня у поліції Київщини повідомили чоловіка, який намагався винести із Чорнобильської зони майже 15 кг радіоактивного свинцю. Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Головного управління Національної поліції в Київській області у Facebook.

 

19 вересня у поліції Київщини повідомили чоловіка, який намагався винести із Чорнобильської зони майже 15 кг радіоактивного свинцю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Головного управління Національної поліції в Київській області у Facebook.

З території Чорнобильської АЕС свинцевий шрот вагою майже 15 кг намагався винести без дозволу відповідних організацій та проходження дозиметричного контролю 25-річний житель Славутича з метою збуту.

Виявили небезпечну знахідку у молодика працівники поліції зони відчуження на контрольно-пропускному пункті "Семиходи", при перевірці ручної поклажі.

За даним фактом викрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 267-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу від сімдесяти п’яти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на трок від двох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Наразі працівники поліції встановлюють походження свинцю. Триває досудове слідство.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: