Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Червона книга Зони відчуження

В межах заповідних територій Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника налічується понад 60 видів рослин, які були занесені до Червоної книги України. Унікальність цих рослин полягає не лише у їх рідкості, але і втому, що за довгі роки «панування» радіації на...

 

В межах заповідних територій Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника налічується понад 60 видів рослин, які були занесені до Червоної книги України.

Унікальність цих рослин полягає не лише у їх рідкості, але і втому, що за довгі роки «панування» радіації на території сучасного Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, у рослин виробився імунітет і вони повністю адаптувалися до умов навколишнього середовища.

Всупереч прогнозам вчених та науковим дослідженням, які стверджували, що після аварії на ЧАЕС на «випаленій землі» жодна рослина і тварина не виживе в межах 30-ти кілометрової зони утворилося неймовірно різноманітне природне середовище, яке і стало об’єктом охорони Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: