Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Українцям дозволили йти на пенсію в будь-якому віці

З’ясувалося, що в ході доопрацювання документа, в нього була внесена і затверджена норма про можливість йти на пенсію в будь-якому віці при наявності 40-річного стажу роботи. Для артистів, мінімальний стаж для виходу на пенсію буде складати 20 років. “З 1 січня 2028 роки, якщо у...

 
Про це повідомив міністр соцполітики Андрій Рева.

З’ясувалося, що в ході доопрацювання документа, в нього була внесена і затверджена норма про можливість йти на пенсію в будь-якому віці при наявності 40-річного стажу роботи. Для артистів, мінімальний стаж для виходу на пенсію буде складати 20 років.

“З 1 січня 2028 роки, якщо у людини є 40 років страхового стажу, вона йде на пенсію незалежно від віку. Якщо у когось менше страхового стажу – йде пізніше, а якщо у когось більше – раніше. Таким чином, кожна людина сама визначає, коли йти на пенсію. Відпрацював 40 років в 54, 55, 56 – йдеш на пенсію незалежно від віку”, – заявив міністр.

Також повідомляється, що робочий стаж буде враховуватися в такий спосіб – за період з 1998 по 2000 рік будуть враховувати за фактом реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності, а з 2000 року – за фактом сплати податків.

Крім того, проект закону містить зобов’язання ввести накопичувальну пенсійну систему з 1 січня 2019 року.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: