Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

НАЗК хоче притягнути до відповідальності лідера забороненої партії

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) просить суд притягнути до адміністративної відповідальності главу Комуністичної партії України Петра Симоненка. Про це свідчить визначення Подільського райсуду Києва від 7 серпня, опубліковане в Єдиному реєстрі...

 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) просить суд притягнути до адміністративної відповідальності главу Комуністичної партії України Петра Симоненка. Про це свідчить визначення Подільського райсуду Києва від 7 серпня, опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як зазначається в протоколі про адміністративне правопорушення, при аналізі звіту КПУ встановлено низку порушень при отриманні грошових внесків.

«Це свідчить про порушення першим секретарем ЦК КПУ встановленого законом порядку отримання внеску на підтримку політичної партії, а відповідно, і про вчинення ним адміністративного правопорушення», — зазначено в документі.

При цьому суд відмовився розглядати справу, оскільки вона територіально не перебуває в межах юрисдикції Подільського райсуду.

Справа була повернута до НАЗК для того, щоб агентство скерувало її в інший суд.

Нагадаємо, тиждень тому народний депутат Марія Іонова сфотографувала лідера КПУ Петра Симоненка в аеропорту Барселони. «В аеропорту Барселони Симоненко власною персоною, ми його часто в Страсбурзі бачимо і на російських ток-шоу, де він рве сорочку за окупацію. Гарно мати українське громадянство і користуватись безвіз…. але шкода, що цей політик, який ненавидить Україну і досі вільно пересувається світом по ненависному йому українському паспорту», — пише Іонова.

У березні 2017 року голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що Головне управління Національної поліції Києва відкрило 6 кримінальних проваджень щодо неправомірних дій керівників політичних партій, серед яких лідер КПУ Петро Симоненко.

Відзначається, що провадження відкриті на основі виявлення недостовірних відомостей у ході аналізу звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за третій квартал минулого року.

«Стаття 159-1 Кримінального кодексу України, частина 1 — подання завідомо недостовірних відомостей у звіті партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру або у фінансовому звіті про надходження та використання коштів виборчого фонду партії, місцевої організації партії, кандидата на виборах» , — додала Корчак.

Нагадаємо, в 2015 році суд заборонив діяльність КПУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: