Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Змінено методику формування тарифів на електроенергію та опалення

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг ухвалила нову методику формування тарифів на електричну і теплову енергію. Національна комісія, що здійснює регулювання енергетики і комунальних послуг, ухвалила нову методику формування тарифів на електричну...

 
Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг ухвалила нову методику формування тарифів на електричну і теплову енергію.

Національна комісія, що здійснює регулювання енергетики і комунальних послуг, ухвалила нову методику формування тарифів на електричну і теплову енергію.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні комісії 1 серпня, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Розроблена методика передбачає:

– посилення відповідальності ліцензіата за недотримання структури тарифів на виробництво електричної і теплової енергії;

– індикативна ціна вугілля визначатиметься на підставі середніх цін ф'ючерсних котирувань на наступні 6 місяців із коригуванням на калорійність і вміст сірки;

– вартість природного газу враховується на підставі моніторингу та аналізу цін на ринку природного газу;

– застосування довгострокових параметрів регулювання;

– відповідальність ліцензіата за дотримання планів перспективного розвитку при застосуванні довгострокових параметрів ліцензування;

– при встановленні тарифів застосовується підхід «витрати +» або стимулюючий тариф.

Згідно з методикою, ціна на вугілля не може бути вищою, ніж ціна вугілля, яка визначається на підставі середніх цін ф'ючерсних котирувань за даними європейської енергетичної біржі European Energy Exchange, видань Platts European Gas Daily та Argus International.

Також у розрахунку тарифів на відпуск електричної енергії враховується середня вартість поставки вугілля з портів Амстердама, Роттердама, Антверпена до українських портів і далі на території України.

З 1 травня 2016 року в Україні запроваджена й затверджена НКРЕКУ методика розрахунку прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) електроенергії з прив'язкою ціни вугілля в тарифі ТЕС до індексу API2 (Роттердам+). Однією із задекларованих цілей впровадження такої методики, крім відходу від практики ручного визначення вартості вугілля, було створення економічних передумов для диверсифікації генеруючими компаніями закупівель вугілля на зовнішніх ринках.

Раніше повідомлялося, що в Україні набув чинності закон про обов'язкове встановлення лічильників опалення та води.

Нагадаємо, що українці почали масово переходити на двозонні електролічильники.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: