Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Події та анонси липня в Офісі підтримки громадських ініціатив

6 липня 2017 року в приміщенні Офісу відбувся семінар для членів громадських організацій з циклу «Дотримуємося Кодексу етики» в рамках заходів грантового проекту «Створення Офісу підтримки громадських ініціатив в м.Славутичі». Модератором семінару-тренінгу стала заступник...

 

6 липня 2017 року в приміщенні Офісу відбувся семінар для членів громадських організацій з циклу «Дотримуємося Кодексу етики» в рамках заходів грантового проекту «Створення Офісу підтримки громадських ініціатив в м.Славутичі». Модератором семінару-тренінгу стала заступник директора з регіонального розвитку КП «Агентство регіонального розвитку», координатор проекту Старовойтова Арина.

На семінарі учасники висловили свої думки щодо існуючого «Кодексу етики, честі, порядності, добросовісного та ефективного управління Славутицької територіальної громади», що був прийнятий у 2007 році, пропозиції та міркування стосовного того, які зміни та доповнення необхідно зробити у новій редакції Кодексу. Учасники даного семінару були активними, хоча інколи думки та погляди учасників суттєво відрізнялися. До прикладу, представники окремих громадських організацій дійшли висновку, що Кодекс необхідно скоротити, більш лаконічно викласти певні його розділи. В той же час, необхідно ввести новий розділ щодо функціонування громадських організацій та громадських активістів. Захід пройшов в атмосфері порозуміння, творчості, співпраці.

7 липня 2017 року в Офісі відбувся семінар-тренінг для громадських активістів. Цей семінар був заключним із циклу семінарів «Дотримуємося Кодексу етики», оскільки раніше були проведені семінари-тренінги для різних категорій громадськості міста: для учнів-членів міських дитячих громадських організацій, депутатів Славутицької міської ради, державних службовців та членів громадських організацій.

Не дивлячись на невелику кількість учасників, розмова вийшла дуже продуктивною. Громадські активісти конструктивно критикували окремі положення існуючого «Кодексу етики, честі, порядності, добросовісного та ефективного управління Славутицької територіальної громади», що був прийнятий у 2007 році, висловлювали свої пропозиції та міркування щодо наступної редакції документу. Дякуємо всім учасникам наших тренінгів за активну роботу, нам важлива Ваша думка!

10 липня 2017 року команда проекту відвідала смт Ріпки, де у приміщенні селищної ради був проведений семінар-тренінг «Офіс підтримки громадських ініціатив – офіс для кожного» за участі голови селищної ради Сергія Гаруса, депутатів селищної ради, представників сфери освіти, медицини та культури, членів виконавчого комітету. Це вже друга поїздка даного циклу заходів, адже 03 липня представники Офісу відвідали смт Любеч, а вже 12 липня планують відвідати м.Українку.

Учасники зустрічі отримали інформацію про особливості створення та впровадження Кодексу етики, честі, порядності, добросовісного та ефективного управління Славутицької територіальної громади, обговорили можливі шляхи поліпшення взаємодії влади і громади щодо виконання етичних норм. Обговорили здобутки громади Ріпок та виклики для її подальшого розвитку. Команда проекту запросила громадських активістів смт Ріпки відвідувати Офіс підтримки громадських ініціатив, адже готова надавати необхідну консультативно-методичну допомогу на постійній основі.

В рамках заходів проекту «Створення Офісу підтримки громадських ініціатив в м.Славутичі» повідомляємо про наступну подію Офісу - проведення круглого столу на тему «Гендерна рівність та взаємоповага для поліпшення діючих етичних стандартів у місцевій громаді» за участі директора Соціально-психологічного центру Віктора Одиниці, на якому учасники отримають інформацію про особливості забезпечення принципу гендерної рівності для поліпшення діючих етичних стандартів у місцевій громаді. Запрошуємо зацікавлених осіб долучитися до роботи круглого столу. Обіцяємо – буде дуже цікава і корисна інформація! Отож, долучайтеся!

Захід відбудеться 13 липня 2017 року о 18.00 в приміщенні Офісу підтримки громадських ініціатив (м.Славутич, проспект Дружби народів, 7, приміщення БК «Енергія», 2 поверх).

Основні виконавці проекту: виконком Славутицької міської ради, КП «Агентство регіонального розвитку», ГО «Спілка керівників і роботодавців».

Контактна інформація: 2-22-50, адреса для листування slavutich.ofis@gmail.com; Арина Старовойтова, Світлана Качан.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: