Завантаження ...

Славутич долучається до нових ініціатив

19 червня, по закінченню пленарних сесій Міжнародної конференції АЕМУ «Угода мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра» відбулися щорічні загальні збори Асоціації «Енергоефективні міста України» (АЕМУ). На засіданні Славутич отримав сертифікат засновника...

 
19 червня, по закінченню пленарних сесій Міжнародної конференції АЕМУ «Угода мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра» відбулися щорічні загальні збори Асоціації «Енергоефективні міста України» (АЕМУ). На засіданні Славутич отримав сертифікат засновника Асоціації «Енергоефективні міста України».

Декларація про створення АЕМУ була підписана у 2007 році міськими головами чотирьох українських міст (Славутича, Бердянська, Кам’янця-Подільського та Львова). Наше місто увійшло в число перших міст-підписанів угоди і стало одним із засновників Асоціації.

З 2009 року Славутич приєднався до програми ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP), що має на меті впровадження енергоефективних заходів та скорочення викидів СО2 на 27%.

А 20 червня місто долучилося до нової ініціативи Європейського Союзу «Мери за економічне зростання». Офіційна церемонія вручення сертифікатів першим українським містам-підписантам проводилася у Київській міській державній адміністрації.

Дана ініціатива спрямована на підтримку та розвиток місцевої економіки країн «Східного партнерства», зокрема, сприяння діяльності мерів та муніципалітетів на місцевому рівні задля економічного зростання, створення нових робочих місць, розвитку їх потенціалу і технічних навичок.

Метью Буке – голова відділу «Грузія, Молдова, Інструмент Сусідства та Транскордонного Співробітництва», Генеральний директорат з питань сусідства і ведення переговорів з розширення (DG NEAR), Європейська Комісія привітали нових членів ініціативи «Мери за економічне зростання» та вручили головам місцевих громад сертифікати, що засвідчують їх статус та зобов’язання.

Славутич ще раз підтверджує власний бренд «Славутич – місто нових ідей».


Відділ інформації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия