Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Енергетична тусовка у Славутичі: ЄС навчає українців економити ресурси (Відео)

Фраза «Економія має бути економною» не втрачає своєї актуальності ніколи. А для України в нинішній період і поготів. Наша держава всіма методами намагається здобути енергетичну незалежність. І суттєву допомогу в цьому нам надає Європейський Союз. Наприклад, проект «Угода мерів» – це ініціатива, в рамках якої органи влади добровільно зобов’язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей.


Фраза «Економія має бути економною» не втрачає своєї актуальності ніколи. А для України в нинішній період і поготів. Наша держава всіма методами намагається здобути енергетичну незалежність. І суттєву допомогу в цьому нам надає Європейський Союз.


Наприклад, проект «Угода мерів» – це ініціатива, в рамках якої органи влади добровільно зобов’язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей.

Це наймасштабніший у світі кліматичний проект, що об’єднав маже 7 500 міст-підписантів. Від сьогодні побільшало на 30 міст-учасників проекту. У Славутичі відкрився Європейський тиждень сталої енергії. «Упродовж проведення цього тижня ми хотіли б наголосити на важливості сталого розвитку та використання сталої енергії. Пріоритет діяльності ЄС – щоб Україна стала енергонезалежною й економною, адже нині Україна найбільш енергоінтенсивна в Європі», — зазначив Томас Фроллесен, заступник голови Представництва ЄС в Україні.

За словами європейських партнерів, Україна за останні роки суттєво попрацювала в цьому напрямі: змінюється в потрібне русло законодавство, встановлюються лічильники, утеплюють будинки і «марнотратна» ментальність змінюється на філософію економного споживання. «Україна стає на серйозні рейки енергоефективності та енергозбереження. Попереду багато роботи, і ці дні дискусії є чудовим місцем для висловлення думок», — відмітив Володимир Гаразд, президент Асоціації «Енергоефективні міста України».
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: