Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ботулізм в Україні: чи є шанс вижити

Стало відомо, яка ситуація склалася з вакцинами, необхідними для лікування ботулізму. Згідно зі статистикою “Центру громадського здоров’я” Міністерства охорони здоров’я, з початку 2017 року 71 українець захворів на ботулізм, з них 8 осіб померли. За весь 2016 рік ботулізомом захворіли 115 осіб...

 
Стало відомо, яка ситуація склалася з вакцинами, необхідними для лікування ботулізму

Згідно зі статистикою “Центру громадського здоров’я” Міністерства охорони здоров’я, з початку 2017 року 71 українець захворів на ботулізм, з них 8 осіб померли.


За весь 2016 рік ботулізомом захворіли 115 осіб, в тому числі 10 дітей, а померло 12 хворих.

З кожним тижнем в Україні виявляється все більше хворих на ботулізм, смертність від якого зашкалює. У той же час з’ясувалося, що в Україні склалася парадоксальна ситуація з вакцинами від цієї хвороби. У країні спостерігається катастрофічна нестача вакцин.

Як пояснив генеральний директор “Центру громадського здоров’я” Міністерства охорони здоров’я Роман Родина, ботулізм виникає при попаданні в організм людини токсичних бактерій.

“Ці токсини за своєю дією в сотні разів перевищують згубний вплив такої отрути, як ціаністий калій. Що потрапив в організм токсин впливає на тканини організму, в тому числі на нервову тканину”, – зазначив він.

З’ясувалося, що сироватка, яка зупиняє дію токсину, у вітчизняних медиків відсутня.

Раніше ці ліки завозили в Україну з Росії, але в 2014 році дію державного сертифікату на сироватку було зупинено, а альтернативних варіантів МОЗ ще не знайшов.

На даний час МОЗ намагається отримати вакцину як гуманітарну допомогу, для цього уряд звернувся до “Червоного хреста” і ВООЗ, однак відповіді ще не отримали.

Джерело: Apostrophe

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: