Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Надихає «Натхнення»

Хорова капела «Натхнення», творчий колектив міського відділу культури, свій звітний концерт, який з успіхом пройшов у виставковій залі Дитячої школи мистецтв, присвятив ювілею міста. 4 червня – в день, коли відзначається одне з головних християнських свят – Свята Трійця – свій...

 

Хорова капела «Натхнення», творчий колектив міського відділу культури, свій звітний концерт, який з успіхом пройшов у виставковій залі Дитячої школи мистецтв, присвятив ювілею міста. 4 червня – в день, коли відзначається одне з головних християнських свят – Свята Трійця – свій виступ хоровий колектив і розпочав з духовного гімну України «Боже великий, єдиний».

Пісня за піснею, твір за твором розкривали виконавці свою вокальну майстерність та сміливі пошуки. До програми концерту входило безліч емоційно зворушливих пісень та композицій М. Лисенка, К. Стеценка, С. Рахманінова, Д. Задори, Д. Бортнянського, що входять до скарбниці духовної та класичної музики.

Присутніх на концерті захоплювали й українські народні пісні, й псалми, і колядки, котрі органічно поєднують глибинні емоції народної музики і композиторську яскраву оригінальність. Оплески були гучними. Слухачі жваво викрикували «Браво!» Керівник хорової капели «Натхнення» Дмитро Приходчук зазначив, що його колектив об’єднав справжніх аматорів співу, які щиро люблять дарувати глибокі, задушевні, дорогі серцю пісні та композиції.

І цього разу були приємні сюрпризи, можна сказати, цікаві експерименти. У супроводі хору прозвучала композиція Астора Пьяцоли «Лібертанго», в якій соло на кларнеті виконав Микита Усманов, вихованець спеціалізованої музичної школи ім. Миколи Лисенка при Національній музичній академії України. Усі присутні були в захваті. Завершився творчий звіт новим твором BabaYet. Оригінал пісні представляє собою молитву «Отче наш» мовою суахілі.

Просто здорово, що ця пісня, яка зараз звучить по всьому світу і зібрала найбільшу кількість відгуків, з’явилася в репертуарі славутичан – хорової капели «Натхнення».

Виконавців вітали теплими словами та на знак подяки дарували квіти. На такій приємній ноті й завершилось пісенне свято.

Анастасія ЛЮБИВА
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: