Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Луценко: слідство покаже, чи затриманий на хабарі у 150 тисяч доларів досі працює у НАБУ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не впевнений, що затримана на хабарі у 150 тисяч доларів особа працює в Національному антикорупційному бюро. Це ще має встановити слідство, заявив він, відповідаючи на запитання журналіста програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода...

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не впевнений, що затримана на хабарі у 150 тисяч доларів особа працює в Національному антикорупційному бюро. Це ще має встановити слідство, заявив він, відповідаючи на запитання журналіста програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший», на яких підставах базувалась заява прес-секретаря Луценка Лариси Сарган про затримання на хабарі працівника НАБУ.

«Подальші дії слідства встановлять, хто правий. Виходячи з матеріалів «прослушки», ми чуємо, що людина працювала в цьому органі. Також він представлявся в ході вимагання працівником на адміністративній посаді цього органу. Зараз я чую заяви НАБУ (про те, що затримана особа не працює в НАБУ – ред.). Звіримо наші дані», – зазначив Юрій Луценко.

На уточнююче питання журналістів, чи є інші докази того, що затримана особа працює в НАБУ, наприклад, дані про отримання нею зарплати в цьому органі, генпрокурор зазначив: «Ні, це буде визначатися слідством».

На запитання, чи достатньо було підстав стверджувати, що затриманий є працівником НАБУ, генпрокурор відповів ствердно.

При цьому Юрій Луценко додав, що в підозрі, яку він підписав вчора, ця особа «фігурує як екс-працівник правоохоронних органів, який вимагав хабар для діючих працівників правоохоронних органів».

19 травня речниця генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook заявила про затримання співробітника НАБУ на отриманні хабара у 150 тисяч доларів від власниці торговельної мережі на Сумщині.

 

Того ж дня на своїй сторінці у соцмережі Сарган натякнула, що підозрюваний – Олександр Самковий. Вона опублікувала скріншот його декларації.

Того ж дня у прес-службі НАБУ спростували цю заяву. «Ця інформація не відповідає дійсності і НАБУ спростовує її. Жодного з чинних співробітників наразі не затримували за фактом вимагання неправомірної вигоди або скоєння будь-якого іншого злочину. Відповідно ця інформація, яку повідомила Лариса Сарган, не є достовірною», – зазначили в Національному антикорупційному бюро.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: