Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ-шники погрожують звільнитися, якщо їхні декларації зроблять публічними - Грицак

Електронні декларації про доходи працівників Служби безпеки України засекречені відповідно до закону заради їхньої безпеки. Про це заявив глава СБУ Василь Грицак на брифінгу 15 травня. “У моїй декларації нічого не змінилося. Ми мусимо дотримуватися закону, або не мусимо дотримуватися.

 
Електронні декларації про доходи працівників Служби безпеки України засекречені відповідно до закону заради їхньої безпеки. Про це заявив глава СБУ Василь Грицак на брифінгу 15 травня.

“У моїй декларації нічого не змінилося. Ми мусимо дотримуватися закону, або не мусимо дотримуватися. У наших співробітників немає ні в кого сотень тисяч доларів або євро в тих деклараціях”, — сказав він.
Грицак запевнив: “Буде прийнятий закон, щоб ми їх показали, — ми їх покажемо. Буде таке рішення суду…”

“Реально, ви знаєте, що наших співробітників підривають, за нашими співробітниками реально полюють? Ви розумієте, що співробітники департаменту ЗНД (захисту національної державності СБУ — ред.) сказали відверто, що якщо дійде до того, що ми будемо вивішувати на сайтах, — ми просто звільнимося”,
— сказав глава спецслужби.

Він заявив, що в декларації “вказується все”. Хоча в е-деклараціях зазвичай вказана посада, але точна адреса декларанта і членів його сім’ї не висвічується, навіть у графі нерухомості вказується тільки населений пункт квартири, землі або дачі.

Грицак розповів, що представники СБУ спілкувалися з партнерами з спецслужб інших країн, які не воюють. “В жодній з тих країн декларації співробітників спецслужб з адресами не виставляються напоказ”.

Він запевнив, що якщо є запити на конкретних осіб, то СБУ надає інформацію про декларації.
У грудні 2016 року повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції не має доступу до електронних декларацій співробітників СБУ, тому що їх засекретили.

В СБУ заявляли, що всі співробітники відомства подали електронні декларації до 30 жовтня з особистим електронним підписом, але вони не доступні широкій громадськості.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: