Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Відбулась перша робоча зустріч щодо «Бюджету участі – 2017»

Перша зустріч з експертами проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» відбулась 12 травня. Славутич став одним із переможців конкурсу Проекту USAID Ukraine з відбору міст та об’єднаних територіальних громад, яким буде надана підтримка у...

 

Перша зустріч з експертами проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» відбулась 12 травня. Славутич став одним із переможців конкурсу Проекту USAID Ukraine з відбору міст та об’єднаних територіальних громад, яким буде надана підтримка у впровадженні «Бюджету участі – 2017».

Бюджет участі – це відкритий діалог між міською владою та мешканцями міста щодо розподілу частини міського бюджету жителями шляхом подання ними проектів, спрямованих на підвищення комфортності проживання в місті та їх відбору шляхом відкритого голосування. Проекти, які найбільше підтримують мешканці, будуть реалізовані за рахунок бюджету міста. Одним із основних завдань проекту ЗМФІ–II є підвищення рівня залучення громадян до процесу прийняття управлінських рішень з розподілу коштів міських бюджетів на реалізацію пріоритетних проектів розвитку в 15-ти містах, вибраних на конкурсній основі з 60 претендентів.

Експерти проекту ЗМФІ-ІІ з Києва Катерина Борисенко та Катерина Сидало надали учасникам робочої зустрічі технічну консультативну підтримку. Ними була презентована електронна система бюджету участі «Громадський проект», розробником якої є ГО SocialBoost. Крім того, експерти відповіли на запитання щодо методології та концепції бюджету участі, промоційної роботи з громадськістю щодо популяризації та практичної реалізації бюджету участі.

Зазначимо, що протягом червня–липня 2017 року відбудуться ще дві консультаційні зустрічі (семінари) з експертами проекту зі Львова та Києва як для потенційних авторів проектів «Бюджету участі», так й для робочої групи проекту. Тож запрошуємо всіх охочих долучатися до розробки проектів «Бюджету участі – 2017», що незабаром розпочнеться.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: