Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Класична книгозбірня чи сучасний публічний простір?

Цьому й багатьом іншим питанням була присвячена зустріч у Загальноміському бібліотечно-інформаційному центрі Славутича, що розташований у Московському кварталі, в будівлі колишнього дитсадка. Для обговорення зібралися працівники міської бібліотеки на чолі із завідувачкою...

 

Цьому й багатьом іншим питанням була присвячена зустріч у Загальноміському бібліотечно-інформаційному центрі Славутича, що розташований у Московському кварталі, в будівлі колишнього дитсадка.

Для обговорення зібралися працівники міської бібліотеки на чолі із завідувачкою Наталією Портною та громадські активісти. Зустріч модерували співзасновник Школи міського оптимізму, автор публічного комунікативного простору на сонячних батареях Enlight в місті Славутич Анатолій Хорошилов та координаторка освітніх програм у сфері мистецтва, фасилітаторка Альона Хорошилова.

Славутичу потрібна трансформація бібліотеки у вільний, загальнодоступний, культурний, демократичний публічний простір, що відповідатиме новій концепції брендування міста «Славутич – місто нових ідей» – ось основний висновок цієї двогодинної стратегічної сесії.

Розкута неформальна атмосфера та унікальний формат роботи бібліотеки, в якій могли б співіснувати і центр органної музики, і невеличка кав’ярня, і кіноклуб, і дитяча кімната, і музично-літературна вітальня, і коворкінг та простір для тренінгів і воркшопів – саме так намалювали майбутнє читальної зали учасники зустрічі.

А ви, славутичани, як вважаєте?

Чи може звичайна бібліотека стати органним залом?

Чи зможе трансформований простір об’єднати родини за читанням книжок?

Чи зможе наша міська бібліотека стати новим місцем для проведення унікальних культурних подій?

Вирішувати нам! Ваші пропозиції чекаємо або на адресу: arr.slavutych@gmail.com або до КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради, або за телефоном 2-10-90.

Арина СТАРОВОЙТОВА,
заступник директора
КП «Агентство регіонального розвитку»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: