Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З жовтня приміського залізничного сполучення може не бути (відео)

З жовтня жителі області можуть залишитися без приміського залізничного сполучення. Принаймні, про це свідчать об’яви, які з’явилися у Чернігівському залізничному вокзалі. Звідки взялися оголошення і чи дійсно жителям області варто починати хвилюватися? На початку цього тижня у...

З жовтня жителі області можуть залишитися без приміського залізничного сполучення. Принаймні, про це свідчать об’яви, які з’явилися у Чернігівському залізничному вокзалі. Звідки взялися оголошення і чи дійсно жителям області варто починати хвилюватися?


На початку цього тижня у Чернігівському залізничному вокзалі біля білетних кас з’явилося оголошення. Цитуємо дослівно: «З жовтня місяця через борги міст та селищних рад перед залізницею Вашого приміського поїзда може не бути на ваших зупинках». Поруч висить роз’яснення, що органи місцевої влади не відшкодовують залізниці пільгових перевезень на приміських маршрутах і заборгували перевізнику десятки мільйонів гривень, не беруть участі в оновленні рухомого складу та відмовляються укладати угоди щодо компенсації витрат на перевезення пільговиків.

Аби з’ясувати, що це за об’яви, ми телефоном зв’язалися з керівництвом вокзалу. Коментарів «в живу» там не дають, але підтверджують: оголошення — не розіграш.

На жаль, ні точної дати, коли приміські потяги перестануть зупинятися на певних станціях, ні перелік станцій та зупинок нам отримати не вдалося. Натомість нам порекомендували переадресувати ці питання до «Укрзалізниці». Аналогічні питання до міністра інфраструктури Володимира Омеляна та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана спрямувала у депутатському запит народний депутат від Чернігівщини Анна Романова. Про це вона повідомила у мережі фейсбук, а згодом і в телефонній розмові.

Відповіді на ці запити чекаємо і ми, аби продовжити розбиратися в ситуації, в тому числі і стосовно інформації про вимагання від деяких селищних рад коштів за можливість зупинки приміських поїздів.

«Сівер-центр»


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: