Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«86»: КІНОКЛУБ розпочинає роботу

Фестиваль кіно та урбаністики «86» у співпраці з КП «Агентство регіонального розвитку» запускає новий тривалий проект «86»:КІНОКЛУБ» – регулярні покази якісного кіно з програми минулих фестивалів, і не тільки! 16 лютого о 19.00 в ресторані «Старий Таллінн» (ІІ поверх) відбудеться...

 

Фестиваль кіно та урбаністики «86» у співпраці з КП «Агентство регіонального розвитку» запускає новий тривалий проект «86»:КІНОКЛУБ» – регулярні покази якісного кіно з програми минулих фестивалів, і не тільки!

16 лютого о 19.00 в ресторані «Старий Таллінн» (ІІ поверх) відбудеться перегляд першого фільму в рамках «86»:КІНОКЛУБ» – «Чорнобильські бабусі» режисерок Голлі Морріс та Енн Боґарт (США).

Цей фільм вже відкривав своєю прем'єрою минулорічний фестиваль «86» і розповідає про жінок, які ні за що не полишать своїх рідних домівок в радіоактивній Чорнобильській зоні відчуження. У той час як більшість їхніх сусідів уже давно виїхали, а чоловіки померли, ця вперта жіноча компанія все ще тримається, ба більше – горя не знає, живучи на отруйній землі. Чому вони не полишають села, які українська держава та науковці-радіологи визнали непридатними для життя? Як їм самотужки вдається зводити кінці з кінцями на цій покинутій території, яку охороняють військові та населяють дикі тварини? Як на них вплинула радіація за останні 29 років?

Усе це ми спробуємо зрозуміти разом після перегляду. Модератором показу буде Дмитро Корчак. Зустрінемось!

Контактна інформація: Арина Старовойтова, тел. 2-10-90, starovojtova888@gmail.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: