Завантаження ...

Форум підприємців міста Славутича: виклики та можливості

01 лютого 2017 року в приміщенні ІІ поверху ресторану «Старий Таллінн» відбувся Форум підприємців міста Славутича. Вперше конференція підприємців міста пройшла у форматі форуму – зібрання за участю приватних підприємців, власників, керуючих приватними підприємствами...

 

01 лютого 2017 року в приміщенні ІІ поверху ресторану «Старий Таллінн» відбувся Форум підприємців міста Славутича.

Вперше конференція підприємців міста пройшла у форматі форуму – зібрання за участю приватних підприємців, власників, керуючих приватними підприємствами, представників бюджетних установ і організацій міста, громадських організацій та міських активістів. Зареєструвалося до участі 60 осіб, взяли участь у роботі 76 осіб (з них 49 підприємців).


Форум відбувся за організаційної підтримки Славутицької міської ради, КП «Агентство регіонального розвитку», Славутицького фонду підтримки підприємництва, ГО «Спілка виробників товарів та послуг м. Славутича», ГО «Спілка виробників та роботодавців в сфері комунальних послуг».
Здійснювалася он-лайн трансляція заходу у мережі Фейсбук.

Відеозапис на каналі Ютуб КП "АРР" https://www.youtube.com/channel/UC0XVO8TYXQbMGKCxtvOjUkg

В рамках підготовки до Форуму Агентство регіонального розвитку та Фонд підтримки підприємництва провели низку робочих зустрічей за тематичними напрямками – проблеми у діяльності юридичних та фізичних осіб-підприємців, розвиток туристичних послуг, потенціал культурних та креативних індустрій. Активно працювала робоча група з підготовки форуму: Вікторія Тарасенко та Марина Карасьова з Агентство регіонального розвитку та Ольга Бачурна та Юлія Яковенко з Фонду підтримки підприємництва.

Відкрив Форум Славутицький міський голова Юрій Фомічев, який окреслив важливі напрямки співпраці влади та бізнесу міста Славутича на 2017 рік. Учасники зібрання заслухали вітальний лист від настоятеля Свято-Іллінської парафії Української Православної Церкви протоієрея Іоанна Шепіди.


Проблемам діяльності підприємців на території міста Славутича був присвячений виступ директора Славутицького фонду підтримки підприємництва Валентини Дарнопих, яка ознайомила присутніх з результатами опитування підприємців міста. По завершенні виступу відбулося інтерактивне спілкування – учасники форуму об’єдналися у команди по 10 осіб та визначили ті проблеми, які найбільше хвилюють бізнес міста сьогодні. Систематизовану інформацію за результатами цього спілкування відображено у проекті резолюції форуму, який пропонуємо до подальшого обговорення.

Skype-виступ від директора Агентства стратегічних комунікацій «Prime media», бренд-менеджера м. Чернігів Тетяни Бойко з теми «Напрямки співпраці влади та бізнесу із впровадження концепції бренду міста «Славутич – місто нових ідей» продовжив роботу форуму. Хоча виступ в режимі он-лайн непроста справа, адже немає можливості комунікувати зі слухачами, концепція була сприйнята підприємцями схвально.
По завершенні першого блоку відбулися дві дискусійних панелі – «Виклики» та «Можливості». Про зміни та доповнення у законодавстві України, що регулює діяльність малого та середнього бізнесу та починає діяти у 2017 році учасники форуму поговорили із завідуючою сектором оподаткування фізичних осіб відділення у м. Славутичі Броварської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області Вікторією Гладченко, заступником директора Славутицького центру зайнятості Валентиною Надточей, начальником Славутицького відділу лабораторних досліджень ВПД ООРР ДУ «Київський ОЛЦ МОЗ України» Тамарою Нездемовською, начальником відділу праці управління соціального захисту населення Ларисю Марейчевою, завідуючою відділу державної реєстрації Тетяною Риловою та адміністратором Центру надання адміністративних послуг Олесею Цалай. Після коротких виступів доповідачів, присутні задали актуальні та уточнюючі запитання.

Як підвищити ефективність власного бізнесу, враховуючи потреби славутицьких споживачів – цій темі був присвячений виступ заступника директора з питань регіонального розвитку КП «АРР» Арини Старовойтової, яка познайомила підприємців із результатами маркетингового дослідження, проведеного серед жителів Славутича.

Про публічні електронні закупівлі в системі ProZorro як майданчик розширення можливостей для малого та середнього бізнесу обговорили з представниками тендерних комітетів міста Віктором Шевченком (виконком), Наталією Бондаренко та Анатолієм Зоріним (ВП «Атомремонтсервіс»), Сергієм Рабчевським (ДП «УЗФО ЧАЕС»), Наталією Шаповал (управління соціального захисту населення), Ніною Баришевською (відділ культури). Питання викликало жваву дискусію, по завершенні якої було вирішено провести окремий круглий стіл або семінар за участі підприємців та представників тендерних комітетів міста.

Короткі виступи «Програми грантів для розвитку бізнесу від Програми ділових консультаційних послуг ЄБРР» від акредитованого консультанта програми BAS підтримки малого та середнього бізнесу від ЄБРР Тетяни Бойко та «Система взаємодії влади та бізнесу в частині формування, використання та звітування по благодійним внескам та благодійній допомозі» директора Славутицького фонду підтримки підприємництва Валентини Дарнопих завершили робочу програму заходу.

Захід закрили виступи підприємців Сергія Чеснокова, Юрія Єгоренка, Ільгіза Ісхакова, секретаря Славутицької міської ради Володимира Борисова та Славутицького міського голови Юрія Фомічева.
Насичена програма форуму була викликана тим, що досить довгий час підприємці міста не збиралися разом. Такий формат, на жаль, не охопив всі питання, які сьогодні хвилюють бізнес Славутича. Тому прозвучали слушні пропозиції від учасників – збиратися частіше, принаймні один раз на квартал, приділяти більшу увагу конструктивній взаємодії та прозорості у відносинах влади та бізнесу, ініціювати бізнес-інкубування підприємців-початківців.

Дякуємо власникам ресторану «Старий Таллінн» Володимиру та Катерині Волковим за чудову можливість провести захід у новому приміщенні ІІ поверху ресторану, а також ГО «Спілка виробників товарів та послуг м. Славутича» та «Спілка виробників та роботодавців в сфері комунальних послуг» в особі Юрія Репеха, Сергія Чеснокова, Юрія Єгоренка за фінансову підтримку форуму.

Нагадуємо, що обговорення резолюції форуму триває до 06 лютого 2017 року. Пропозиції надсилайте на електронну адресу arr.slavutych@gmail.com

Текст проекту резолюції https://drive.google.com/…/0B1TBxicVEh9MU0dIbmlnVkNnb…/view…

Арина Старовойтова, заступник директора з питань регіонального розвитку КП «Агентство регіонального розвитку»


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия