Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Один тиждень із життя Славутича

24 жовтня в залі засідань виконкому міський голова Юрій Фомічев провід наради з керівниками структурних підрозділів Славутицької міської ради, її виконавчого комітету та загальноміську нараду з керівниками комунальних підприємств, міських установ та організацій. На минулому тижні...

 

24 жовтня в залі засідань виконкому міський голова Юрій Фомічев провід наради з керівниками структурних підрозділів Славутицької міської ради, її виконавчого комітету та загальноміську нараду з керівниками комунальних підприємств, міських установ та організацій.

На минулому тижні у місті розпочато опалювальний сезон. Житловий фонд та заклади соціально-побутового призначення забезпечені гарячою водою і теплом. Проблемним залишається питання сплати боргів за спожитий газ, які накопичилися за минулі роки. Рішенням Славутицької міської ради надано поворотну фінансову допомогу КП «Управління житлово-комунального господарства» в розмірі 1,8 млн грн для сплати ПАТ «Київоблгаз» за розподіл природного газу.

На нараді міський голова детально проінформував про вирішення питання фінансування ДЗ «СМСЧ №5», яке розглядалося на рівні перших керівників Київської ОДА, Міністерства охорони здоров’я, Кабінету Міністрів України, профільних комітетів Верховної Ради України. Є підстави, що з резервного фонду Міністерства охорони здоров’я України буде виділено 19,5 млн грн для потреб СМСЧ №5.

Зверталась увага керівників комунальних підприємств та структурних підрозділів Славутицької міської ради на необхідність постійного аналізу та виконання затверджених міських програм. Цього року всі вони фінансуються в повному обсязі. Значна частина поставлених завдань виконані. Для прикладу, проведені роботи з благоустрою міста: встановлені дитячі майданчики, ремонтуються тротуари, дороги. Заклади освіти отримали новий спортивний інвентар, меблі, підручники. «Ресурс є і його треба ефективно використовувати, а розпочаті роботи виконувати до повного їх завершення», – зауважив Ю. К. Фомічев.

Розпочинається ремонт об’єктів міста за рахунок коштів обласного бюджету: це і ремонт 500 м дороги вул. Героїв Чорнобиля, і утеплення ДДЗ №8 «Теремок». Погодні умови дозволяють виконувати роботи. А ось в ПДЮТ вікна вже замінено.

Обговорювалися на нараді й проблемні питання. Прикро, коли в нашому затишному місті не цінується його комфорт та унікальна архітектура. Постійно розбивається скло на зупинках, тільки цього року на їх заміну витрачено 43 тисячі грн! Водій у стані алкогольного сп’яніння врізався в ялинку у Тбіліському кварталі. Підприємці магазину «Айнур» без погодження з відповідними службами розпочали самовільну добудову. Недоречною виглядає біла кладка на фасаді кафе «Астон». До речі, всі славутичани знають цей заклад як «Іверія». Чому би власникам не повернути історичну назву? Є над чим замислитися.

***
За минулий тиждень до місцевої поліції надійшло 67 повідомлень, із них 7 включено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Складено 29 адміністративних протоколів, із них 14 – за порушення Правил дорожнього руху. За останній час із 14 затриманих у стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля 9-х осіб рішенням суду позбавлено водійських прав. З 10 жовтня по 10 листопада в Київській області проводиться прийом заяв на участь у конкурсі на заміщення вакантних посад патрульної поліції.

***
Рятувальниками 42-ї Державної пожежно-рятувальної частини ліквідовано пожежу в підвальному приміщенні котеджу Московського кварталу.

***
КП «ЖКЦ» відпрацьовані всі заявки, подані славутичанами щодо усунення проблем водо- та теплопостачання в квартирах. Встановлено дитячий майданчик у Добринінському кварталі. Жителями сплачено 70% від нарахувань за спожиті житлові послуги.

***
КП «УЖКГ» із 99 запланованих теплолічильників встановлено 64. Ліквідовано два пориви водопроводу. З початку опалювального сезону спожито газу на 4,7 млн грн.

***
Управління освіти і науки інформує, що 19 жовтня в міському методичному центрі відбулася консультація щодо укладання аплікаційної форми для участі у відкритому конкурсі на отримання грантів Славутицького міського голови.
20 жовтня в Палаці дитячої та юнацької творчості пройшло свято з нагоди 20-річчя закладу. Сьогодні в Палаці працює 34 гуртки, які відвідують 223 вихованця.
У цей же день стартували одразу три загальноміських фахових конкурси: перший (міський) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017» у номінаціях «Біологія», «Інформатика», «Музичне мистецтво», «Початкова освіта», конкурс-акція «Педагогічне есе» з нагоди святкування 30-річчя Славутича та конкурс «Краща програма факультативу (гуртка) з енергозбереження» в рамках виконання заходів «Програми формування енергетичної та кліматичної свідомості славутичан на 2016–2020 роки». Педагоги братимуть участь у конкурсах на добровільних засадах.

***
Управлінням соціального захисту населення
призначено 2287 субсидій. За минулий тиждень із заявами щодо призначення усіх видів державних соціальних допомог та пільг звернулося 134 особи, в тому числі за призначенням житлово-комунальної субсидії – 89.

***

Управлінням економіки та соціального розвитку міста прийнято на розгляд та складено реєстр 29-ти проектів відповідно до «Програми «Бюджет участі». Після розгляду робочою групою та отримання висновків проекти, які відповідають конкурсним вимогам, будуть розміщені на сайті: e-slavutich.gov.ua для ознайомлення та голосування.


Відділ інформації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: