Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Україна отримає доступ до кордону з Росією на другий день після виборів на Донбасі – АП

Україна отримає доступ до неконтрольованої ділянки кордону з Росією на другий день після проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу. Це передбачено Мінськими домовленостями, які були прийняті у лютому 2015 року, повідомив в ефірі ток-шоу "Право на владу"...



До цього мають бути виконані безпекові умови Мінських домовленостей.


Україна отримає доступ до неконтрольованої ділянки кордону з Росією на другий день після проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу. Це передбачено Мінськими домовленостями, які були прийняті у лютому 2015 року, повідомив в ефірі ток-шоу "Право на владу" заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

Але, за його словами, до цих виборів мають бути виконані безпекові умови Мінська: мають бути виведені російські війська з Донбасу, а місія ОБСЄ повинна отримати постійний доступ до неконтрольованих ділянок українсько-російського кордону.

Нагадаємо, 19 жовтня у Берліні відбулася зустріч лідерів країн-учасниць "нормандського формату". За підсумками чотиригодинних переговорів сторони прийняли рішення розробити дорожню карту виконання Мінських домовленостей, розширити місію ОБСЄ на Донбасі та визначити чотири нові ділянки для розведення сторін конфлікту на сході України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: