Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пільги для чорнобильців для сплати за спожиту електроенергію

Споживач, який має право на встановлені законодавством пільги з оплати спожитої електричної енергії, повідомляє у письмовій заяві енергопостачальника про своє право на пільгу з посиланням на відповідний законодавчий акт. Пільгова оплата електричної енергії здійснюється з дня подання споживачем заяви.

 

Що треба зробити для того, щоб отримати пільги з оплати за спожиту електроенергію?

Згідно з п.31 Правил користування електричною енергією для населення (ПКЕЕн), затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.99 р. N 1357 із змінами і доповненнями. Споживач, який має право на встановлені законодавством пільги з оплати спожитої електричної енергії, повідомляє у письмовій заяві енергопостачальника про своє право на пільгу з посиланням на відповідний законодавчий акт. Пільгова оплата електричної енергії здійснюється з дня подання споживачем заяви.

В межах яких норм надаються пільги на споживання електроенергії громадянам?

Громадянам, які мають пільги щодо оплати житлово-комунальних послуг надаються в межах таких норм :
З 01.10.2014р. згідно Постанови КМУ №409 від 06.08.2014р.

Хто має право на пільги в оплаті за електроенергію? Хто призначає пільги для сплати за електроенергію?

Пільги забезпечуються фінансовими бюджетами різних рівнів, тому важливо стежити за рішеннями не тільки Верховної Ради, але і міських рад. Щороку приймається Закон України «Про Державний бюджет України», який містить усі статті доходів і витрат у конкретних галузях народного господарства, у тому числі й у системі соціального захисту населення. Усі зміни в чинному законодавстві оперативно публікуються у відповідних засобах масової інформації.

Чи додаються пільги між собою у випадку, якщо за адресою зареєстровано декілька пільговиків?

ПКЕЕн п.31: У разі коли декілька членів однієї сім’ї, які проживають разом, мають право на пільги з оплати спожитої електричної енергії, пільга надається тільки одному з членів сім’ї.

В серпні українців чекає чергове підвищення тарифів на електроенергію, проте повну вартість послуги будуть сплачувати не всі споживачі. Деякі категорії громадян мають право на пільги з оплати електроенергії.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: