Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутичанин-піаніст зі штучним слухом дав концерт у столиці

Богдан Ляшенко народився абсолютно глухим. Коли юнаку виповнилося 7 років встановили імплант слухового апарату. Зараз Богдан чудовий піаніст, хоча і чує не на 100%. Він дав концерт у столиці. Втім відсутність стовідсоткового слуху не заважає хлопцеві виконувати класичні твори...


Богдан Ляшенко народився абсолютно глухим. Коли юнаку виповнилося 7 років встановили імплант слухового апарату. Зараз Богдан чудовий піаніст, хоча і чує не на 100%. Він дав концерт у столиці


Втім відсутність стовідсоткового слуху не заважає хлопцеві виконувати класичні твори відомих музикантів: Бетховена, Моцарта та інших авторів. Викладач Євгенія Яновська займається з Богданом ще із семирічного віку. Коли юний маестро прийшов до неї вперше, вчитель музики уявлення не мала, що робити з учнем, у якого відсутній слух, але вірила, що зробити з Богдана справжнього музиканта можна. Пані Євгенія ділиться: у хлопця талант, навіть багатьом її вихованцям, у яких все добре зі слухом, не завжди вдавалося виконувати важкі музичні твори. Викладач каже: хлопець зливається з музикою, він її чує не вухами, а через дотик до клавіш роялю.

Дядько Георгій пишається юним піаністом, ділиться: коли племінник приїздить в гості і сідає за рояль, від його гри мурашки бігають по шкірі. Про юнака говорить тільки хороше, і радіє, що Бог подарував його сестрі таку талановиту дитину.

У Богдана ще все попереду, але у творчій колекції хлопця вже багато відзнак та перемог на різних музичних конкурсах і не лише в Україні. Не так давно піаніста запросили до Польщі на конкурс для музикантів із вадами слуху «Равликові ритми». Там хлопець потрапив до десятки кращих.

Сьогодні на концерт молодого, але вже професійного піаніста прийшло кілька десятків людей, можливо, через кілька років на концерти Богдана Ляшенка збиратимуться тисячі любителів музики, спокою і гармонії.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: