Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Звернення щодо прокурора Славутича

Під час позачергової сесії Славутицької міської ради 26 червня депутатом Ігорем Волковим було оголошено звернення мешканця Славутича Олега Копича до депутатів с проханням висловити недовіру прокурору міста Андрію Котяшу. Питання було поставлено на голосування...

Ігор Волков
Під час позачергової сесії Славутицької міської ради 26 червня депутатом Ігорем Волковим було оголошено звернення мешканця Славутича Олега Копича с проханням висловити недовіру прокурору міста Андрію Котяшу. Питання було поставлено на голосування, але свої голоси «за» віддали лише 2 депутати.

ЗВЕРНЕННЯ

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про прокуратуру» від 05.11.1991 № 1789-XII (далі - Закон) діяльність органів прокуратури в Україні спрямована на всемірне утвердження верховенства закону та зміцнення правопорядку, тощо.

Прокуратура м. Славутич, незважаючи на оголошену люстрацію і боротьбу з корупцією, покриває незаконну діяльність прокурора м. Славутича Котяша Андрія Івановича, діяльність якого пов'язана з узурпацією влади Януковичем.

Так, прокурор м. Славутич А.І. Котяш, виконуючи свої обов'язки та надані йому повноваження, діє всупереч вимогам ст. 6 Закону, виходячи з наступного.

Відповідно до рішення Славутицької міської ради Київської області від 02.12.2013 року № 1250-37-VI «Про стан суспільних відносин в Україні» було вирішено:

1. Покласти персональну відповідальність за жорстоке побиття учасників євромайдану на Міністра внутрішніх справ України Захарченка В.Ю. та притягти його до відповідальності.

2. Висловлюючи занепокоєння суспільно-політичною ситуацією в країні, приниження та ігнорування думки громадянського суспільства, до чого призвели в крайні, непрофесійні, запізнілі дії Кабінету Міністрів, просимо Вас терміново відправити Уряд України у відставку.

3. З урахуванням заяв вищих посадових осіб Євросоюзу, негайно відновити перемовини про євроінтеграцію України та підписання угоди по Асоціацію з ЄС.

Прокурор м. Славутич Київської області Котяш А.І., вважаючи, що вищевказане рішення не узгоджується з положеннями Конституції України та нормами Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» подав до Київського окружного адміністративного суду позов про скасування рішення Славутицької міської ради Київської області від 02.12.2013 року № 1250-37-VI «Про стан суспільних відносин в Україні».

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 13 січня 2014 року (справа № 810/6880/13-а) адміністративний позов задоволено та скасовано рішення Славутицької міської ради Київської області від 02.12.2013 року № 1250-37-VI «Про стан суспільних відносин в Україні».

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 05.03.2014 року ( справа № 810/6880/13-а) вищевказана Постанова Київського окружного адміністративного суду від 13 січня 2014 року скасована та постановлена нова, якою у задоволенні позову відмовлено.

При цьому, скасовуючи Постанову Київського окружного адміністративного суду від 13 січня 2014 року, Київський апеляційний адміністративний суд виходив з того, що прийняття рішення було зумовлено занепокоєнням членів територіальної громади м. Славутича ситуацією, яка склалась 30 листопада 2013 року у м. Києві під час силового розгону мирного євромайдану за активною участю молоді, студентів.

Слід зазначити, що прокурор міста Славутича, неодноразово звертався до суду про визнання незаконними рішень Славутицької міської ради Київської області, що ставить під сумнів діяльність органів місцевого самоврядування та легітимність прийнятих ними рішень. Однак, згідно судових рішень, Славутицька міська рада не виходила за межі наданих ій повноважень та її рішення є законними.

До того ж, відповідно до рішення Конституційного Суду України від 16 квітня 2009 року № 7-рп/2009 (справа про скасування актів органів місцевого самоврядування) органи місцевого самоврядування є відповідальними за свою діяльність перед юридичними і фізичними особами. Прийняті рішення органів місцевого самоврядування у сфері дотримання та захисту прав і свобод людини і громадянина є "гарантією стабільності суспільних відносин" між органами місцевого самоврядування і громадянами, так як породжують у громадян впевненість у тому, що обрані ними органи місцевого самоврядування зможуть відстояти та захистити їх права.

Отже, прокурор м. Славутича, який зобов'язаний захищати у межах своєї компетенції права і свободи громадян та сприяти усуненню їх порушень, навпаки, діє всупереч інтересів жителів міста Славутич та підтримує «жорстоку» політику колишньої влади, тощо.

Отже, прокурор м. Славутича Котяш А.І., здійснює свою діяльність, пов'язану з узурпацією влади Януковичем, підриває конституційний лад України, єдність як громади м. Славутич, так і всього Українського народу в цілому.

Так, виконання покладених на прокуратуру завдань потребує від її працівників високого професіоналізму, неупередженості, чесності, порядності, тощо.

При здійсненні повноважень прокурор зобов’язаний діяти законно та в межах своєї компетенції своєчасно вживати вичерпних заходів до усунення порушень закону, від кого б вони не виходили. Прокурор міста Славутича, навпаки, здійнюючи свою дільність, покриває незаконну діяльність та діє всупереч покладених на нього завдань.

Відповідно до Закону України «Про очищення влади» від 16.09.2014 № 1682-VII люстрація здійснюється з метою недопущення до участі в управлінні державними справами осіб, які своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи (та/або сприяли їх здійсненню), спрямовані на узурпацію влади Президентом України Віктором Януковичем, підрив основ національної безпеки і оборони України або протиправне порушення прав і свобод людини, і ґрунтується на принципах: верховенства права та законності; відкритості, прозорості та публічності; презумпції невинуватості; індивідуальної відповідальності; гарантування права на захист.

Так, внаслідок свавілля та зловживання своїм службовим становищем, вважаємо, що Котяш А.І. не може займати посаду прокурора м. Славутича, та підлягає люстрації.

На підставі викладеного, та у зв'язку із стурбованістю громади міста Славутич,

-ПРОШУ

1. Посприяти у вирішенні питання щодо відповідності займаній посаді.
2. Винесення недовіри прокурору м. Славутича Котяшу А.І.

Мешканець м. Славутич                                                                                                                               
Олег Копич

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: